Previziuni generale 2023

https://astr-id.ro/wp-content/uploads/2018/02/dark_top_divider.png

Adunându-mi, ca în fiecare an, informaţiile legate de poziţiile planetelor pentru perioada care urmează, am avut un sentiment, înaintând cu notiţele câteva luni din 2023, că ne pregătim pentru un an relativ plictisitor. Pe mine nu mă întreabă nimeni dacă va fi un an ofertant în condiţii de evoluţie, ci doar dacă va fi un an bun sau rău. O curiozitate la care este aproape imposibil de răspuns, decât poate comparând anii între ei. Există încă visători care cred în idealul absolut definit prin „Bine”, fără să caute de fapt esenţa experienţelor prin care trec. Eu totuşi încerc să sper că oamenii se vor transforma din visători în investitori şi vor învăţa să extragă profit din fiecare încercare, bună sau rea.

Comparativ cu anii 2020, 2021 şi 2022, chiar şi cu 2019 care ar fi fost minunat, dacă nu ar fi fost o bombă cu ceas gata să explodeze, datorită  a şapte luni de conjuncţie Saturn/Nodul Sud karmic în Capricorn, pot afirma că 2023 are alura unui prinţ pe un cal alb, faţă de balaurul cu şapte capete care a stat lipit de uşile noastre, chiar dacă un cap pândea pe alt continent şi altul stătea geană pe fereastra noastră, a celor înspăimântaţi. Acest balaur ne va slăbi din strânsoare chiar pe data de 1 ianuarie 2023, când într-un final, careul dintre Saturn şi Uranus va fi poftit să se desfacă la un orb de peste 7 grade, cât să putem ieşi din casă liniştiţi. După atâta panică, problema va fi stresul post traumatic, iar unii vor trăi cu o panică a unor lucruri imaginare, căci îşi pierduseră speranţa că lumea asta s-ar mai fi putut face bine. Anul 2023 este un prinţ, aşadar, dar prinţul este puţin tulburat nervos.

Da, da, deschideţi larg uşile. Aceste două planete grele, despre care am vorbit foarte mult în ultimii ani, Saturn şi Uranus, au adus în 2021 şi 2022, ciocnindu-se în total de patru ori, lecţii colective fără precedent pentru generaţia noastră, schimbări bruşte de sorţi, teme de grup  dureroase, a adâncit segregarea ideilor unor categorii largi, naţiuni chiar, foarte mult imprevizibil şi evenimente scăpate de sub control, pentru care soluţiile trebuiau găsite în regim de urgenţă, situaţii bizare şi de neconceput pentru ceea ce credeam că reprezintă evoluţia omenirii în secolul 21, reiterarea unor ameninţări nucleare la adresa întregii populaţii, extinzând astfel preocupări comune la nivel de glob, frica omului mic în faţa unor ameninţări pe care aparent nu le poate controla, dar şi intensificarea luptei şi efortului de a nu se da bătut, astfel evoluând, modificări demografice prin migrare, virusuri scăpate de sub control sub influenţa instabilităţii şi imprevizibilului definit de aceleaşi careuri periculoase ale planetelor mari care schimbă faţa pământului, teorii ale conspiraţiei cu scenarii pe care marii regizor ar fi invidioşi, crize legate de resurse, alimente, bani, teritorii, pentru că Taurul, pe care se alfă Uranus, una dintre planetele vinovate de aceste evenimente seismice şi greu de prevăzut, asta patronează, asta are în gestiune.

A fost greu cu Saturn în Vărsător, mai ales pentru noi, românii, pentru că a trecut prin zodia ţării, trebuind să învăţăm din nevoi şi crize colective şi cum trebuie să ne raportăm la suferinţele celor de lângă noi, chiar dacă mulţi ne consideram protejaţi, fie din ignoranţă, fie din însăşi puterea de a crede în această protecţie. Uranus a avut grijă prin cele patru careuri la Saturn să simţim puternic valurile suferinţelor şi ameninţărilor colective, chiar dacă, repet, unii dintre noi păreau că trăiesc pe altă planetă şi considerau că totul este doar un film, la al cărui scenariu, chiar ei înşişi contribuiau.

2023 nu mai este în registrul groazei de ameninţări imprevizibile, care nu te lasă să dormi şi care generează genul acela de anxietate, că oricând poţi fi lovit de ceva din senin, fără niciun fel de avertizare. Nu vreau nici să pară că nu sunt cu picioarele pe pământ. “Shit happens all the time!” Totuşi, doar strânsorile dintre planetele grele au generat în 2020 Pandemia (conjuncţia Pluton/Saturn/Jupiter în Capricorn) şi apoi crizele din ultimii doi ani (Careul Saturn/Uranus în Vărsător/Taur). 2023 nu prezintă astfel de aspecte, dar pentru că vă spuneam ceva de un “Prinţ pe cal alb” şi sper că aţi mai crescut şi voi de pe vremea când bunicile vă citeau poveşti înainte de culcare şi aţi mai înţeles de atunci, că prinţii aceştia, cu cât par mai perfecţi, cu atât ascund în interior nişte demoni mai greu de controlat. Nu v-aţi întrebat niciodată de ce poveştile nemuritoare se terminau mereu o dată cu nunta regală, cu epilogul bine cunoscut “Şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi!” Niciodată, dragii noştri povestitori nu ne-au spus ce boli au avut, câte sticle de alcool au băut, cât au minţit sau cât de geloşi au fost Cosânzenele, Crăiesele şi ai lor Crai sau Prinţi salvatori. Sau poate tot răul a fost considerat ca fiind concentrat în marea lor încercare de a fi împreună, pe care l-au învins iubindu-se şi care era distrus radical odată cu Balaurul? The winner takes it all! Poate fi şi aceasta o variantă, în care putem spera după o perioadă atât de grea.

Despre antiteze, salvare şi penitenţă, dualitatea dintre bine şi rău, suferinţă şi mântuire, iubire şi ură, boală şi vindecare, lumină şi întuneric, sacrificiu şi eliberare, despre credinţă şi rătăcire, păcate şi virtuţi, despre frumos şi urât, despre îngeri şi demoni, va dori să ne înveţe Saturn, a şaptea şi ultima planetă tradiţională,  tranzitând ultima zodie a Peştilor, în următorii aproape trei ani: 7 martie 2023 -14 februarie 2026, de unde scădeţi vara lui 2025, cât Saturn va fi în Berbec.

Nu sunt puţini care se tem de acest tranzit şi tot am fost întrebată cu ce mai poate veni şi Saturn în Peşti după atâtea grozăvii? Trebuie chiar de acum să ţinem cont că în analiza noastră apare cât de curând energie multă în zodia Berbec. Dacă Berbecul reprezintă punctul zero de plecare, începutul, Peştii reprezintă sfârşitul şi poate fi lesne de înţeles că suntem cu un picior pe finalul unei ere şi cu celălalt pe startul alteia. Aceste treceri nu se fac brusc de pe o zi pe alta, ci prin procese  dureroase uneori. Dacă ne uităm în trecut vedem că istoria se tot repetă şi că mereu alternează perioadele distructive cu cele înfloritoare. 2023 este un an bipolar şi seamănă cu un student care promovează în anul următor, apoi în următorul, dar care are o restanţă de dat din anul întâi. Prinţul neînfricat, are nişte tinichele legate de piciorul calului alb şi acelea zăngănesc. Nimeni nu-i perfect.

Omenirea este în plină revoluţie ştiinţifică, tehnologică, privind cercetarea în toate domeniile, inclusiv medicină, iar cuceririle din spaţiul cosmic din ultimii doi ani se datorează aceloraşi planete care ne-au adus pe marginea prăpastiei, aproape de un scenariu apocaliptic. În acest timp, de undeva din acest haos terestru, spre cer au plecat cele mai îndrăzneţe misiuni spaţiale din istorie. Iată o primă antiteză!

Saturn fiind ultima planetă pe care o vedem cu ochiul liber, în ultima zodie, nu vrea altceva decât să finalizeze ce s-a început. Să patenteze, ceea ce s-a manifestat la nivel experimental. Deci putem considera că este începutul sfârşitului, dar în sensul bun al cuvântului.

Peştii sunt o zodie angelica şi infernală în acelaşi timp, mergând pe principiul că nu poţi distinge binele, decât în contrast cu răul, probabil nimic mai firesc. Se vor disocia astfel multe, iar oamenii vor vedea în viitorul apropiat în contraste mai puternice. Nu lumea se va schimba neapărat, ci felul nostru schizoid de a vedea ce ne înconjoară. Dacă nu vom vedea alb, înseamnă că e musai negru. Totul sau nimic. Asta ne va pune în dificultate, oriunde. La şcoală, la serviciu, pe stradă, acasă, în relaţii, în lume. Alegerile de la cele personale, până la cele politice pot fi mai disociate ca oricând. Nu vom judeca prin prisma realităţii, ci printr-o ceaţă a traumelor noastre interioare, sub presiunea evidentă a lui Saturn în Peşti, care credeţi-mă, face asta, by default.

Peştii sunt o zodie ce guvernează finalul, nevăzutul, marea, oceanul, orizontul, mănăstirea, credinţa, mântuirea, vindecare, spitalul, medicina, laboratorul, psihiatria, cercetarea, cosmosul infinit, viciile, închisoarea, penitenţa, sacrificiul, suferinţa, visele, magia, subconştietul, ocultul, misticul, iluzia, impresia, aşteptările, dispariţia, karma. Ce poate să ne înveţe, Saturn, o planetă de pământ, a concretului, organizării şi structurării, trecând printr-o zodie de apă, guvernată de Neptun, planetă ce pare că se joacă mai degrabă cu mintea noastră? Cum ar putea fi, de exemplu, organizată apa?

Iată o mare problemă! Apa care stă să inunde insule şi oraşe de coastă sub ameninţarea încălzirii globale şi a topirii gheţarilor. Nu este o veste rea. Probabil că o data cu intrarea lui Saturn în Peşti şi ca urmare a unor situaţii de criză energetică din ultimul an ce împing omenirea la găsirea a noi soluţii nepoluante ca sursă de energie, se va purcede şi mai serios la organizarea apei care trebuie şi este bine să râmână la nivelul optim. Cât despre exploatarea resurselor naturale din mări, nu mai vorbesc, doar sper, fiind o problemă naţională, să se dea drumul serios la treabă. Hai, băieţii!

Saturn în împărăția lui Neptun nu este neapărat un semn de amplificare a numărului fenomenelor legate de apă, uragane, tsunami, avarii ale unor ambarcațiuni, perturbări în fluxul naval, avarii sau accidente cu impact ecologic nefavorabil în această sferă, dar poate avea legătură cu severitatea lor.

Credinţa! Saturn în Peşti aduce o lecţie christică de sacrificiu, suferinţă, umilinţă, mântuire, moarte şi renaştere, dar care probabil pe alocuri, va trebui revoluţionată pentru a fi asimilată mai bine de generaţiile tinere. Credinţa este încă însuşită de fiecare în parte, iar biserica cu toate avantajele ei, în multe situaţii, prezintă oamenilor o teorie, prea puţin înţeleasă. Saturn este profesorul care trebuie să îşi ducă elevii la practică. Mulţi oameni credincioşi mai sunt, dar goi spiritual, neînţelegând nici cele mai elementare noţiuni cu ajutorul cărora să distingă binele de rău. Dragi preoţi, dragi enoriaşi, vine un moment al reînvăţării şi de către unii şi de către alţii, a ceea ce Iisus a lăsat, dar adaptat timpului în care trăim. Biserica încă ne învaţă că bogatul nu intră în împărăţia Cerului, doar că bogatul de azi e un om cu multe intreprinderi, firme, cifră de afaceri, angajaţi şi responsabilităţi, care investeşte, hrăneşte guri şi n-are nimic dacă are şi el o vilă şi un Mercedes, câtă vreme contribuie la PIB-ul ţării. Omul ăsta dă şi la săraci, dar dacă dă tot, nu mai are cu ce plăti impozitele şi riscă înainte de a ajunge în Rai să înfunde închisoarea pentru spălare de bani. Nu mai invăţaţi oamenii că e bine să rămână săraci, că nu mai evoluăm. Crapă şi asigurările sociale şi sistemul de pensii. Iar evoluţia e voinţă, iar asta e virtute.

Revoluţionarea medicinii este mult aşteptată şi deja am vorbit anul trecut despre conjuncţia Saturn/Neptun din 2025/2026 care va veni cu rezultate, cum a mai făcut-o în istorie atunci când Cerul a trimis către oameni “Anestezia”. Nu aştept elixirul tinereţii veşnice şi al vieţii fără de moarte, dar măcar leacuri pentru câteva boli incurabile, dă, Doamne! Saturn în Peşti finalizează până în 2026 procese de cercetare din multe alte domenii, dar nu vor lipsi provocările. În România sunt multe de rezolvat şi vindecarea trebuie să înceapă cu pereţii spitalelor plini de nosocomiale. La spital mergem să ne facem bine, nu să ne facem rău. Relaxarea politicilor din sistemul medical care constrâng tinerii absolvenţi să plece din ţară.

Saturn în Peşti vorbeşte de mântuire şi unele boli pot fi mai grele sau mai anevoioase, spre deosebire de ultimul an, când s-a pus pe seama vaccinurilor, ceea ce de fapt era generat de careul Saturn/Uranus, legat de morţile subite. Acest ultim aspect a fost în primul rând o cauză astrală pemtru multe boli cardio-vasculare, care din nefericire generează morţi subite, fără suferinţă. Se închide paranteza morţilor subite, dar se deschide cea a suferinţelor lungi, cauzelor ascunse, greu de diagnosticat, câtă vreme au si origine karmica. De multe ori imposibilitatea de a găsi cauza spirituală, nu poate permite nici vindecarea. Pot apărea unele noi afecţiuni, cu origine necunoscută. Nu vorbim despre pandemii, ci despre boli.  Copiii care se vor naşte acum cu Saturn în Peşti vor deveni, mulţi dintre ei, medici şi vor dori să ajute şi să vindece oameni bolnavi. Generaţia următorilor trei ani se numeşte generaţie de sacrificiu, oastea lui Iisus.

Creşte numărul celor care suferă de boli psihice, din păcate. Şi aici stăm foarte prost. Există terapii revoluţionare, de diferenţiere a bolnavilor grav afectaţi de cei care sunt doar afectaţi pe baza unor stimuli, dar nu se doreşte prea mult îndrumarea celei de-a doua categorii catre surse de energie vindecătoare şi soluţii constructive, reale, de schimbare a modului de viaţă, eliberându-se în continuare reţete de medicamente puternice ce creează dependenţă. Nu degeaba Peştii guvernează şi teologia şi psihiatria, pentru că între cele două uneori e o linie fină.

Oare iluzia ultimilor ani, că noi trăim virtual mai intens decât în viaţa de zi cu zi, nu îşi va spune cuvântul? De asta cum ne vom trata şi unde vom ajunge dacă nu învăţăm din greşeli? Copiii care se vor naşte acum sunt ultimii sacrificaţi, dar şi primii salvaţi. Dacă tot am înţeles că arta, sportul, credinţa vindecă mai bine ca orice, măcar hai cu profesorul Saturn în zodia vocaţiilor să facem din asta o alternativă reală si educată încă de la vârste fragede pentru ca aceşti copii să crească frumos, chiar dacă ei, complex dezvoltându-se, vor alege altceva.

Problemele medicale ale lui 2023 pot fi afecţiunile psiho-emoţionale, aşadar, bolile renale, bolile oftalmologice, infecţiile, bolile endocrine şi explozia unor afecţiuni genitale, bolile cardiace, dar şi cele stomatologice.

Saturn în Peşti continuă şi mai profund ca până acum trendul holismului, în absolut orice domeniu. Dacă un om ajunge la închisoare, acolo el trebuie să înveţe ce nu a învăţat niciodată, o boală trebuie tratată cu tot cu cauza ei spirituală, o melodie nu trebuie să mai sune gol pe versuri care nu spun nimic, şcoala trebuie să aibă şi o latură a ei vocaţională sau să diferenţieze procesul de învăţământ la copiii care au anumite probleme.

Saturn în Peşti e un soi de judecător la judecata de apoi, dar de aici si acum. Se vor închide multe conturi, se vor face multe plăţi karmice. Dacă le conştientizaţi va fi uşor. Dacă iertaţi sau cereţi iertare, la fel. Închideţi, finalizaţi, terminaţi ceea ce de altfel v-a terminat pe voi. Dacă nu se va vrea, însă, se activează programul de boală, suferinţă, sacrificiu, umilinţă. Alternativa este credinţa, cunoaşterea, iluminarea, căutarea. Eu v-am mai spus. Universul nu e cinic, dă soluţii. Doar că acum oamenii pot fi mai derutaţi, pentru că nu ştiu ce să aleagă. 2023 este un pendul care pare că ne dă când o soluţie, când alta. Cum alegem?

Vor fi şi mulţi sceptici, dar vor fi şi mai mulţi dornici să caute acolo unde nu au căutat niciodată. Vor exista noi descoperiri atât pe această planetă, în Cosmos, dar şi informaţii noi dăruite de Zei nouă, despre care oamenii, vor spune că le aparţin lor. Da, meritul oamenilor este să îşi regleze bine telescopul sau canalul de comunicare cu Divinul, pentru că urmează transmisiuni importante pentru noi toţi. Aşa se încheie o era, apoteotic!

Vor fi oameni pe care acum îi vedeţi într-un fel, dar care sub influenţa lui Saturn în Peşti, sub presiunea unor evenimente vor scoate la suprafaţă altă faţă a lor. Nu vă miraţi. Veţi auzi de viciile unora. Nu vă va veni să credeţi. Nu vă grăbiţi să judecaţi. Sunteţi sub lupa christică, şi cei care păcătuiţi, si cei care judecaţi. Uneori cel care judecă e mai păcătos, ca cel care păcătuieşte. Primul din ipocrizie, al doilea din cauze numai de Domnul ştiute. Vor fi oameni care vor dipărea, la propriu. Creşte numărul dispariţiilor misterioase, multe dintre ele, orchestrate de cei care îsi doresc să dispară. Aceşti oameni lasă lucrurile neterminate, pe capul altora şi se evaporă. Nu se va întâmpla în fiecare zi, dar se va întâmpla. Oamenii vor fi chemaţi de mare şi de activităţi legate de mare sau ocean. Acolo în abis, pe fundul oceanului se vor face descoperiri, la fel ca şi în cosmosul îndepărtat. Vor exista oameni care brusc se vor retrage la mănăstire, dar şi din aceia care vor descoperi că au viziuni pe care până acum nu le-au avut. Va trebui să se distingă iluzia de adevărata viziune.

Evitaţi să intraţi în necazuri pe mâna voastră. Saturn în Peşti vine cu sentimentul că trageţi greu pentru ceva. Ajutaţi-i pe alţii, dar aveţi grijă şi de voi! Rugaţi-vă mai mult ca oricând. E un tâlc aici. Veţi vedea multe lucruri minunate, dar şi lucruri grele privirii şi vă veţi întreba cum poate exista atâta suferinţă? A existat mereu, dar acum se apropie de voi precum algebra de un elev intrat la şcoală. Deschideţi cartea şi vedeţi care e problema. Nu fugiţi, nu vă închideţi. Analizaţi. Uneori puteţi fi cel care salvează, trăind astfel sublim, voi înşivă, un moment christic, de mântuire.

Pentru România Saturn în Peşti va traversa casa justiţiei, a religiei, învăţământului superior, a relaţiilor internaţionale. Se va reduce mult numărul celor care pleacă din ţară. Începem să mai ducem şi greul. Sper.

Despre axa Nodurilor Lunare pe axa Taur/Scorpion, am vorbit deja anul trecut şi nu cred că vreau să mai insist foarte mult. Destinul/Karma vor mai fi prezente pe aceste segmente până la 12 iulie 2023, vor mai genera o eclipsă totală de Soare în Taur, pe 20 aprilie, o eclipsă de Lună în penumbra în Scorpion pe 6 mai şi una mai târzie tot pe Taur, eclipsă parţială de Lună pe 29 octombrie. Toată retorica referitoare la bani, recesiuni, valute, resurse naturale, teritorii cucerite sau luate cu japca, crize financiare, alimentare, energetice sau de gaze, condiţionări primite de la cei de care depindeam, epopeea asta distructivă, toate acestea au avut legătură cu axa Nodurilor Lunare ce a intersectat prima tensiune descrisă între planetele Saturn şi Uranus, antrenând astfel forţe uriaşe, care puteau fi legate de războaie, cum la fel de bine puteau fi legate şi de extratereştri. Crizele s-ar fi manifestat oricum, pentru că trebuiau să blocheze ceva acum, pentru a se analiza mai bine viitorul, resursele, cauzele efectului de seră, ce facem, cum o scoatem la cap, încotro cu planeta asta care se sufocă? Toate rolurile actorilor de pe scena tuturor crizelor au fost supralicitate, supradimensionate, nu că nu şi-ar fi umflat muşchii, dar noi ceilalţi am luat chiar decizii de viaţă, doar din ce am ascultat la televizor, ceea ce a generat pe alocuri haos.

După 12 iulie, timp de un an şi şapte luni, axa Nodurilor Lunare intră pe axa Berbec/Balanţă, iar aceasta este considerată o axa cardinală, rapidă, bipolară, făcând parte din crucea de agresivitate, cu impulsuri puternice, o axa a relaţiilor, a raportului dintre noi şi ceilalţi, a luptei, curajului, independenţei, a diplomaţiei şi negocierii, a căsătoriei, parteneriatelor, justiţiei etc. Ce este Saturn în Peşti bipolar, dar să vedeţi aici extreme. Aşa pozează 2023, în contraste puternice. Dacă îl pui într-o lumină pare minunat, dacă aprinzi alta, îi vezi toate defectele. Oscar Wilde pare că a scris despre 2023 în “Portretul lui Dorian Gray”.

Faptul că în 2022 războiul a durat mai mult decât se aştepta oricine, de la Putin, la Zelensky, la Biden şi la orice om de rând, este pentru că tranzitul axei Nodurilor pe axa Taur Scorpion generează procese şi evenimente cu derulare muuuult mai lentă, decât ce se va întâmpla din iulie încolo. Eu v-am mai zis că ceea ce s-a declanşat în februare 2022 a arătat mai mult ca un proces autodistructiv al erei Putin, pentru că uzura acestui demers, nevenind cu gloria scontată, peste noapte, avea timp berechet să îi scoată în evidenţă toată meschinăria, nelegiuirea şi barbarismul ce nu au nicio legătură cu vreo victorie aducătoare de mărire cuceritorului.

Ceea ce se va întâmpla în 2023 este mai previzibil, mai rapid în manifestare, mai puţin distructiv la nivel de mase şi infrastructură, generând speranţa că vom avea un rezultat, o închidere şi o pace. Destinul în Berbec indică spre un singur om. Un lider, un învingător, o victorie. Karma fiind în Balanţă, negocierile vor fi dificile, imposibile, chiar, iar deznodământul nu va veni de aici. Cei care sunt predestinaţi să râmână independenţi vor rămâne independenţi şi asta se va întâmpla atât cu Ucraina, cât şi cu alte state aflate sub monarhii care, vor cere independenţa şi suveranitatea. Să nu uităm, dragi cititori, că Balanţă este chiar Putin, iar odată cu intrarea karmei în zodia lui, nu îl mai poate salva nimic, nici demonii lui, nici KGB-ul, nici Kremlinul, nici cloaca de aghiotanţi “de temut” ai lui, care după dispariţia lui, se vor ascunde ca potârnichile.

Apar idei noi, lideri noi, pot apărea şi alte focare belicoase, căci reintrarea lui Jupiter în Berbec între 20 decembrie 2022 şi 16 mai 2023 apoi a Destinului în zodia guvernată de Marte, zeul războaielor, fireşte că va da idei şi altor dictatori dornici să îşi arate muşchii, dacă tot au văzut la alţii că s-au adunat să “joace”. Probabil se transmite microbul şi în cazul acesta, măştile nu au efect. Perioada cea mai periculoasă este atunci când Pluton revenit în Capricorn va face careuri la axa Nodurilor Lunare de pe axa Berbec/Balanţă, între 12 iulie şi 31 octombrie 2023.

Destinul în Berbec totuşi reprezintă la nivel global şi altceva decât luptă. În primul rând aduce şansa unor descoperiri, pionierate, a curajului de a intra într-o nouă eră. Ceea ce însă sigur va aduce activarea energiei marţiene este dorinţa de înarmare a multor state, bani cheltuiţi pentru arme, cercetare în acest domeniu, fapt care nu ne situează într-un viitor evoluat, ci într-un trecut întunecat, iar acest Berbec, pare că o ia de la zero cu unele intenţii. Ce să facem? S-au golit depozitele. Trebuiesc refăcute stocurile. S-a speriat lumea de nebuni.

Să revenim la noi, muritorii. Destinul în Berbec aduce curaj, nevoia de independenţă, de exprimarea propriilor idei, de leadership. Pune mai mult accentul pe fiecare individ în parte, iar la extrema cealaltă, karma în Balanţă nu mai ţine cuplurile atât de sudate, de la cumpărături împreună, până la afaceri împreună. Se rup alianţe, ceea ce bunăoară ne paşte şi pe noi la nivel înalt, politic. Vor merge bine relaţiile în care nu se va manifesta control asupra partenerilor. Despărţirile vor fi bruşte, dintr-un foc şi cei cărora nu li se respectă personalitatea şi independenţa, vor avea mai mult curaj să o ia de la zero şi să îşi confirme cine sunt şi ce pot face pe cont propriu.

Iubirea este mereu cauza unui mariaj reuşit şi ar fi bine să se ţină cont doar de asta în 2023. Dacă intenţionaţi să vă căsătoriţi după nişte ani de relaţie, reevaluaţi-vă sentimentele. Să nu mai speraţi că iubirea va veni ea cu timpul sau va reveni, nu va fi aşa. După 12 iulie, unele căsătorii fie sunt karmice, fie sunt grăbite, fie sunt sub auspicii în care nu se dă prea multă importanţă unor jumătăţi de măsură, pentru că scopul este să fie  lumea mulţumită, că nunta a avut loc. Dacă nu ştiţi ce vreţi, dacă nu sunteţi siguri, dacă voi înşivă gândiţi altfel, dar vă e teamă să exprimaţi ceea ce simţiţi în faţa lumii, care aşteaptă nerăbdătoare să spuneţi “DA”, mai bine dezamăgiţi-i acum, decât pe voi înşivă mai târziu.

Uneori Destinul în Berbec oferă pastile de curaj unora care vor să încerce senzaţii tari. De exemplu un salt cu paraşuta. Not for me!  Meserii de curaj, chirurgi, pompieri, poliţisti, piloţi, scafandri etc. Un nou start, o nouă direcţie, o nouă casă, o nouă relaţie, se poartă noul, resetarea, rebranduirea. Nu mai cereţi sfaturi, urmaţi-vă instinctele! Bune, rele, sunt ale voastre.

Destinul în Berbec orientează instantaneu, atunci când chiar nu mai aveţi pe cine să vă bazaţi, atunci când sunteţi singuri în faţa unor situaţii, noi, descurajante, grele, adună de la voi întregul instinct de supravieţuire şi vă poartă către reuşite nebănuite, aproape eroice. Karma în Balanţă în acelaşi timp, vă poate scoate în cale cele mai păguboase relaţii, chiar şi oameni care vor să vă ajute, din orice domeniu, familie, prieteni. Dar mergând pe mâna lor, riscaţi să luaţi cele mai proaste decizii, pentru că nu sunt ale voastre. La fel, nu vă bateţi capul cu ce au făcut, gîndit, zis alţii, cum v-au judecat sau cum v-ar fi judecat. Eliberaţi-vă de acest sentiment apăsător că alţii vă judecă. Vă spun un secret. Nici nu le pasă! Doar îşi omoară timpul, uneori.

Axa vieţii pe axa Berbec/Balanţă este ca un balansoar, azi vrea, mâine nu, de aceea, voinţa, curajul, pornirea, ideile, lupta, nu sunt continue, sunt ca nişte toane, valuri de care trebuie să profitaţi atunci când le simţiţi la intensitate maximă.

Boala lui 2023 va fi depresia, iar Saturn în Peşti confirmă. După adrenalina din ultimii 3 ani, este cam normal.

Luna octombrie aduce două eclipse ce pot ajuta procesul de resetare şi de aruncat cu capul înainte, poate chiar în urma eşuării unor relaţii. Pe 14 octombrie avem o eclipsă de Soare şi pe 29 octombrie o eclipsă parţială de Lună.

Jupiter reintră în Berbec între 20 decembrie 2022 şi 16 mai 2023. Un tranzit divizat, pentru că au mai fost cinci luni în 2022 când unii au profitat de pe urma lui, alţii au zis că profită şi au ratat, dar iată că îşi pot lua revanşa în cele ce urmează. Tranzitul lui Jupiter în Berbec este o piesă în două acte, pe parcursul a doi ani. Poate aţi avut impresia că 2022 v-a lăsat cu ochii în soare, că ceva nu s-a încheiat logic, ci mai degrabă fără sens. Era pauză la spectacol. Nu v-aţi prins! 2023 revine cu actul II, fie cu aceiaşi actori, fie cu o distribuţie diferită.

Dincolo de faptul că atât Jupiter, cât şi Destinul pun foarte mult accent pe individ în această epocă, ceea ce cred că va fi un success, dacă lupta va fi dusă susţinut: să se câştige multe drepturi, fie ele la CEDO, multe cauze, soluţionări indedite, fără precedent, să se lupte cu sisteme şchioape, retrograde, care şi ele la rândul lor îşi dezgroapă scheletele şi forţează astfel conflictele. Individual se ridică deasupra grupului, dă un exemplu, iar alţii îl vor urma. Eu zic că vorbim despre curajul ca fiecare să îşi incerce sau să îşi pună în mişcare planuri, idei, idealuri, să învingă frica măcar. Dacă toţi oamenii ar avea curaj, am fi departe. Din păcate putem profita foarte puţin de acest aspect care dă campioni, eroi, pionieri. Noi ca ţară am avut acest Jupiter în Berbec anul trecut pe casa numelui, renumelui, imaginii ţării, iar în timpul acela începeam să ne mândrim cu performanţele unui campion român cum nu se mai născuse demult în ţara asta. Vorbesc despre David Popovici. Jupiter în Berbec aduce bucurie, optimism, speranţă şi acum, până pe 16 mai este în aceeaşi ipostază, aducând noi surprize.

Este şi o casă astrologică a puterii pentru România, cu tranzitele acestea, iar momentan nu trebuie să ne facem mari griji. Deşi normal ar fi fost să visăm la eroi şi în fruntea ţării, iertaţi-mă totuşi că nu sunt aşa optimistă. Zic doar că ne ţine pe linia de plutire, dar mult mai multă luptă pentru putere alocată unui singur partid, nefavorabil alianţelor de acum. România duce o luptă în cele ce urmează. Nu vine nimic fără luptă, intenţie, curaj. A privi pasivi sau a aştepta lumină de la marile puteri, nu este atitudinea corectă.

Jupiter în Berbec înseamnă foc, impuls, scânteie, sclipire, geniu, unicitate, dar energia jupiteriană propagă nuclee ce altfel ar fi riscat să rămână ascunse. Jupiter este ca un ambasador care află sau descoperă ceva unic şi apoi pleacă în lume să răspândească. Jupiter aduce experienţa, Berbecul noutatea. Aşadar pregătiţi-vă pentru experienţe pe care nu le-aţi mai trăit niciodată. Dacă vreţi să faceţi o expediţie, aveţi idei, proiecte, daţi-le un sens, o formă, acum. Combinaţia dintre Jupiter şi Destin, ambele în Berbec şi Saturn în Peşti, este că primele generează ideea, inovaţia, scânteia, iar ultimul aduce un proces de cercetare de 3 ani, ulterior. Treceţi pe hârtie ce gândiţi şi coborând la o scară mai mică, o idee de afaceri, un concept, un stil, o idee în modă, un act creativ unic care, răzleţ cum este el aşa, poate influenţa un curent, o generaţie pentru un deceniu de aici înainte.

Este energie masculină acolo şi probabil bărbaţii vor avea mai multă forţă decât femeile, cel puţin acum. Totuşi femeile vor vrea să facă ce fac bărbaţii. Mai multe femei în politică, în aviaţie, în cosmos, pe tir etc.

Jupiter în Berbec înseamnă norocul începătorului, dar aveţi grijă ce faceţi cu el. Anul e bipolar, cum ziceam. Nu vă exaltaţi prea tare, nu ţine mult dacă nu aveţi ulterior o strategie matură de prezervare. Încercaţi pentru prima oară în viaţă experienţe noi şi constructive. De cele toxice nu vreau să vorbesc aici. Lupta pentru adevăr este vie şi nu e bine să renunţaţi când ştiţi că aveţi cheia adevărului, mai ales dacă urmează şi alte victime după voi, în caz că abandonaţi lupta.

Nu mai copiaţi, fiţi voi, simţiţi-vă în largul vostru, energia este masculină, tocurile pot fi inconfortabile atunci când staţi toată ziua pe ele ca să dea bine la public. Aveţi cu ce să impresionaţi, iar karma se abate asupra vestimentaţie în zodia Balanţei. Hainele contează mai puţin, doar ce este sub ele. Nici nu a intrat karma în zodia modei şi în timp ce scriu pică un mare brand datorită unei publicităţi mizerabile cu copii îmbrăcaţi neadecvat. În 2023 nu mai contează eticheta, ci ce se ascunde timid în spatele ei. Multe etichete se vor rupe şi vor cădea singure, dacă doar asta a ţinut în viaţă profile obscure. Rău va fi şi cu chirurgia estetică. Nu se va mai purta. Poker face-urile devin unfashionable. Save yourself as we speak!

Jupiter în Berbec este sincer ca un copil şi mult impuls va fi ca acest adevăr să fie rostit cu orice risc. Cei care au taine apăsătoare, odată ajuns şi Saturn în Peşti, posibil să fie arătaţi cu degetul de primul şi întemniţaţi de al doilea.

Pe 16 mai Jupiter intră pentru un an întreg în zodia Taur şi ne aşteptăm din partea dumnealui să facă minuni şi să mai rezolve din crizele declanşate de tranzitele agitate în aceeaşi zodie. Jupiter în Taur o însemna el abundenţă, prosperitate, belşug, râuri de lapte şi miere, case din turtă dulce şi alte delicateţuri, mai ceva ca în poveşti, dar cum pe mulţi îi va prinde cu buzunarul gol, bucuria va fi doar că nu se vor mai pierde bani şi că va ajuta la restabilirea echilibrului financiar. Totuşi vedeţi că în anumite crize, există şi aşi în mânecă. Iernile se mai domoliseră, înainte de criza energetică şi explozia preţurilor la energie şi gaze. Aşa şi pământul va fi roditor cât Jupiter veghează până la 26 mai 2024, timp în care se anunţă mari crize. Graniţele vor rămâne graniţe, banii vor fi plasaţi bine, se va face profit din vânzari, economia va mişca, criza slăbeşte. Jupiter a intrat pe teritoriul lui Uranus care a schimbat multe în ultimii ani, însă revoluţia impusă de Uranus nu e niciodată plăcută în primă instanţă, doar viitorul o confirmă. Mă gândeam la această nouă meserie a celor care livrează mâncare la domiciliu şi o fac exponenţial mai mult ca în anii de dinainte de Pandemie.  Jupiter în Taur este bun pentru cei cu meserii, vocaţii şi afaceri venusiene, artă, muzică, mâncare, cosmetice, bijuterii, flori, industria de lux, agricultură, băuturi alcoolice sau nealcoolice, pentru investitori, investiţii, pentru capitaluri, profituri etc.

Pentru unii, Jupiter în Taur va aduce creşterea nivelului de trai, dacă se va face şi efortul necesar. Eu spun doar că merită efortul. Există şi risc de opulenţă, risipă, grosolănii, totuşi Jupiter este pe un tărâm conservator.

Să ştiţi că sentimental vorbind, este un tranzit cu năbădăi, pentru că amplifică unele pasiuni şi oamenii care vor pofti ceva, nu vor da înapoi din a obţine. În anumite alianţe, Jupiter în Taur generează interesul vis a vis de situaţia materială a partenerului şi devine un criteriu care nu se aliniază neapărat bine la energiile lui 2023.

Pentru noi românii, Jupiter în Taur stă bine, ne ajută, ne protejează, ne salvează de parlamentari deşuchiaţi, schimbă arhitectura ţării, o face mai frumoasă, pune sub literă de lege clădirile de patrimoniu şi poate trezi pe cineva să investească şi să salveze bijuteriile arhitectonice care acum joacă în filmul “Epava”.

Un aspect notabil al lui 2023 este ieşirea după 14 ani a lui Pluton din Capricorn şi intrarea sa temporară în zodia Vărsătorului între 24 martie şi 12 iunie. Pe noi acest Pluton ne-a rupt în ultimii ani, dar nici acum n-o să stea liniştit, intrând în zodia României, Vărsătorul. Pluton aduce schimbări majore în tranzitul lui lent şi progresul va continua, evident, omenirea evoluând în următorii 15 ani cum nici nu ne putem imagina măcar acum. Jules Verne a mai nimerit unele aspecte, acum e mult prea departe să putem vedea ce va fi. Totuşi riscul ca tehnologia să se întoarcă împotriva noastră este mare, dar sper că vom învăţa ceva din era “Putin” şi prima schimbare care trebuie făcută este că nu merită nicio descoperire de dragul descoperirii, dacă ea e programată să distrugă omul. Voi vorbi despre Pluton în Vărsător la anul, pentru că atunci începe tranzitul adevărat, care va dura 20 de ani.

După 24 iunie, Pluton revine în Capricorn până pe 21 ianuarie 2024, modifică vieţile celor născuţi în ultimele zile de Capricorn. Este un tranzit fără de care eu nu eram ce sunt acum, dacă aveţi vreun sentiment surd de a întreba dacă e bine sau rău. E combinat, pentru că schimbă ceva şi nu toţi sunt dispuşi să ajute schimbarea, darămite să o accepte sau să o facă. Între 12 iunie şi 31 octombrie 2023 Pluton va realiza careuri la axa Nodurilor Lunare şi va împiedica multe avânturi temerare, dacă condiţiile nu sunt îndeplinite în totalitate. Aspectul acesta astral înseamnă: întâi datoria şi apoi distracţia. Or fi nebuni care vor pleca să cucerească lumea şi dacă tocmai li s-a născut un copil, dar în mare parte există multe condiţii de pregătire, şcoală, training, responsabilitate, legalitate, autorizare, experienţă care să gireze independenţa totală. Cu alte cuvinte, lăsaţi lucrurile în ordine. Vedeţi de ce vă spuneam că unii vor dori să se facă nevăzuţi. Pentru că nu acceptă aceste condiţionări.

Lilith sau Luna neagră traversează Leul între 8 ianuarie şi 3 octombrie 2023, apoi Fecioara până la final de an. Aşa cum ştiţi ea vorbeşte despre aspectele vulnerabile ale anului, cum în 2022 au fost emoţiile. Leul este zodia copiilor, a copilăriei, a distracţiilor, a jocurilor, a creativităţii, a iubirii, a voinţei, deciziilor, generozităţii, inimii, pancreasului. Lilith trage vibraţia în jos pe acest segment.

Posibil ca oamenii să aibă mai puţină răbdare cu copiii, deşi nu asta e problema, ci faptul că cei mici trebuie mai mult protejaţi. Copiii pot fi la mijloc în războaiele conjugale declanşate de karma din Balanţă. Atenţie la copii, indiferent de situaţie. Protejaţi copiii şi nu îi lăsaţi pe mâna oricui.

Iubirea ori va fi oarbă, ori înnebuneşte lumea. Unele alegeri vor lăsa cu gura căscată nu doar babele, ci şi pe cei mai nonconformişi cetăţeni.

Aveţi grijă cu adicţiile faţă de jocurile de noroc. Leul e patronul casinourilor. Nu cădeţi în aceste patimi! Unele distracţii nu vor merita banii, aşa că nu aruncaţi bani pe fereastră, decât pe ce vă doreaţi demult. Unele creaţii vor fi stridente. Uneori Lilith în Leu generează vulgaritate şi prost gust vestimentar, alegeri nepotrivite.

Lilith este responsabil de unele decizii greşite, ale celor cu funcţii de conducere şi putere de decizie, de la patroni de firme până la şefi de stat, de mână prea largă sau zgârcenie în antiteză, de vanităţi şi orgolii, de lene şi naivitate, generează tiranie, dictatură, încăpăţânare, prostie. Furiile fierbinţi pot declanşa boli cardiovasculare, infarcte, AVC, tensiune. Copiii care se nasc acum au nevoie de o ecografie cardiacă cât de repede. Nu vă speriaţi, vă rog, nu toţi au probleme. Ele sunt karmice şi au legătură cu neiubirile din generaţie în generaţie.

Când Lilith va trece în Fecioară va face nişte opoziţii cu Saturn în Peşti şi aceasta este o axa ce guvernează diverse patologii, suferinţa, sacrificiul, umilinţa. Are legătură cu erorile medicale, malpraxisul, intoxicaţia cu medicamente. Generează anxietate. Generează prea mult spirit critic, vorbă multă , sărăcia omului, muncă fără chef, refuzul de a mai face munca pentru care unii sunt calificaţi. Nu ştiu mai mult, nu pot mai mult, nu intenţionează mai mult, dar apare revolta, răscoala, vor drepturi, o utopie socială de moştenire comunistă. Vrei mai mult, învaţă mai bine. Suntem în era Berbecului, a omului care luptă pentru evoluţia şi independenţa sa. Trebuie să cerem de la noi înşine, înainte de a cere de la alţii.

O planetă care nu retrogradează anual, ci o data la doi ani şi va face asta pe acelaşi segment cu Lilith, este Venus, planeta banilor, a iubirii, a frumuseţii şi a artelor. Aspectul de retrogradare se produce pe zodia Leu, între 23 iulie şi 4 septembrie, de aceea Venus va fi găzduită mai mult de Leu, între 5 iunie şi 9 octombrie 2023. Vorbim de planeta iubirii pe zodia iubirii, Venus meets Lilith, deci nu e a bună! Ispite multe, dorinţe, patimi, nebunie, iar în iunie şi august când Lilith chiar face conjuncţie cu Venus şi mari trensiuni şi ciocniri cu Marte şi Uranus, pe mine mă duce gândul la “Atracţie fatală” şi Glenn Close căreia i se pusese pata pe Michael Douglas.  E aşa…ea sau el pleacă, dar se întorc pentru că părăsitul sau părăsita găseşte pe altcineva. Axa vieţii pe axa Berbec/Balanţă e suficient de bipolară să facă asta, orgoliile depăşesc limita normalului, posesivitatea, gelozia, la fel, deci scenariile sper măcar să servească ca sursă de inspiraţie pentru un thriller pasional. Acolo unde orgoliile orbesc, iubirile pălesc. Nu toată lumea va fi victimă, dar în această perioadă fiţi atenţi la luminile puternice care vă intră în ochi. Reflectorul trebuie să fie pe actor, nu pe spectator. Dacă lumina orbitoare vă împiedică să vedeţi omul, ci îi vedeţi doar strălucirea care de fapt nici nu e a lui, ci se ascunde în spatele ei, atunci nu veţi fi nimerit bine. Cu cât cineva va vorbi mai laudativ despre el insuşi şi nu mă refer doar la flirturi, cu atât fiţi mai curioşi ce ascunde acel om. Există risc mare de adultere, scandaluri, divorţuri, pentru că ambiţiile, prostia, dorinţa de a demonstra sau de a se răzbuna pe ex-ul, incapacitatea de a duce o suferinţă, o singurătate, o umilinţă trântite în cap de Saturn în Peşti, pe unii sau unele îi va trimite la vânătoare de oameni naivi dispuşi să distrugă căsnicii pentru un spectacol ieftin.

Poate aduce şi lucruri bune şi ar fi adus, dacă nu era Lilith acolo. Lecţii, experiențe noi, surse de inspiraţie, …dar uite că nu prea ştiu ce să adaug. Eu zic că totuşi v-am făcut curioşi dintr-un motiv simplu. 2023 nu este aşa plictisitor pe cât am tras eu concluzii pripite. Din contra. E o haină cu două feţe. Purtaţi-o pe care vă place!

© Arcturus Star SRL 2022

error: Conținut protejat la copiere!