https://astr-id.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_bottom_purple.png

Previziuni 2022: Săgetător

22 NOV-21 DEC
https://astr-id.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_bottom_purple.png
https://astr-id.ro/wp-content/uploads/2018/05/sagittarius.png
https://astr-id.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_top_purple.png

Începutul anului vă găseşte setaţi pe turaţie maximă, ceasul zodiacal poziţionându-l pe Marte chiar în semnul Sagetătorului, înca din 13 decembrie 2021, atunci când trecând două zile peste Nodul Sud Karmic, 13, 14, probabil a reuşit să elibereze tot ce mai era de eliberat din bagajul karmic pe care l-aţi târât dupa voi din 5 iunie 2020. Marte este planeta care accelerează orice proces, iar acum nu ştiu să spun care cuvânt este mai protrivit pentru voi, agitaţie sau epuizare? Oricum ar fi, odată trecut prin Karmă, Marte în Săgetător are multă treabă până pe 23 ianuarie 2022, deci momentan nu vă aşezaţi pe scaun. La Marte voi reveni cu analiza atunci când el va ajunge în poziţia opusă, în Gemeni unde retrogradează şi întârzie mai mult decât de obicei.

Dar dacă tot am pomenit de Karmă, eu zic să continui să vă povestesc despre misterul ei şi despre traiectoria sa invers decât sensul tuturor planetelor. Karma o cunoaşteţi sub numele de Nodul Sud Lunar, şi reprezintă Coada Dragonului, ce face legătura cu trecutul nostru , fie că se referă la vieţi anterioare, fie că se referă la viaţa aceasta, ori familia din care faceţi parte. Pentru voi, cei care de abia aţi scăpat de tranzitul ei pot spune că poate este mai uşor de digerat povestea, acum la finalul războiului. Totuşi mă tem, că multiplele încercări la care aţi fost supuşi, unele mai grele, altele mai uşoare, dar poate mai cu tâlc, pe care nu toţi le-aţi descifrat corect, dificultatea lor fiind direct proproţională cu bagajul fiecăruia, mă tem deci, că epopeea aceasta de un an şi jumătate, a lăsat sechele. Aceste sechele pot fi de ordin fizic, psihic şi emoţional. Iar despre asta este vorba acum , când după tranzitul ce a generat o serie de experienţe dureroase, axa Nodurilor Lunare se repoziţionează între 23 decembrie 2021 şi 12 iulie 2023, pe axa sănătăţii şi a vindecării, indiferent de ceea ce aveţi de reparat la voi. Destinul sau Nodul Nord, sensul vieţii voastre trece acum pe această casă a bolilor uşoare şi trag speranţa că în mare parte despre asta va fi vorba. În mod normal, indiferent ce vă supără, nu este indicat a fi amânat sau ignorat, dar nici a vă prinde în cercul vicios al erorilor medicale sau al faptului că verdictul unui singur medic ar putea fi este cel real. Vorbim totuşi despre un proces de un an şi jumătate, iar ceea ce căutaţi voi, este de regulă a înţelege ce se întâmplă cu voi şi cu organismul vostru, dar şi cu tot sistemul energetic responsabil de stările emoţionale şi mentale. Veţi căuta leac, linişte, vindecare, detaşare şi dacă veţi reuşi, nu veţi ajunge ca alţi Săgetători mai bătrâni ca voi , dar poate mai ignoranţi, cuvânt ce caracterizează adesea această zodie, dar şi Karma sa, să permiteţi cronicizarea sau cicatrizarea unor răni, ce la un moment dat pot deveni greu de vindecat. Dacă Destinul spune că trebuie să aveţi grijă de voi, de echilibrarea balanţei şi indică sectorul astrologic al bolilor uşoare, Karma sau Nodul Sud aflat la 180 de grade distanţă se afla pe casa bolilor lungi şi cronice, ceea ce presupune că nu trebuie să amânaţi vizitele la medic, atunci când de asta aveţi nevoie. Sunteţi un semn activ, mereu în acţiune şi 2021 s-a încheiat, aşa cum începe şi 2022, tot în acţiune. Slăbiciunile, nu v-au oprit niciodată în fi activi, ba din contră, dacă a existat o durere, aţi luat bastonul şi aţi continuat drumul. În ultima perioadă au fost nişte piedici, dar asta nu pentru că Universul are ceva cu voi, ci pentru că venise timpul să vă recentraţi temporal. Pentru unii, ce este prea mult strică, pentru alţii tocmai statul degeaba este epuizant, pentru că nu este vorba despre o adaptare corectă la planul de viaţă, ci mai degrabă la tipul lor de Karmă.

Taurul traversat acum de Destin este un semn financiar, iar din punct de vedere al subiectului discutat mai sus, probabil că trebuie să scoateţi mulţi bani din portofel pentru sănătate în viitorul apropiat. Se numeşte că veţi investi în sănătatea voastră şi să ştiţi că nu doar a voastră. Se poate întâmpla ca voi să fiţi sănătoşi tun, dar să aveţi obligaţii faţă de alţi membri ai familiei voastre. Ca segment anatomic, Taurul guvernează dantura, hai că am început bine, că aici nu e ieftin deloc, tot segmentul ORL,  tiroida şi bolile endocrine, boli generate de chakra gâtului, Vishuda, ceea ce probabil se trage din problemele de comunicare, dar şi de receptare a informaţiilor, ce ulterior nu sunt procesate corect de mentalul vostru. În tandem cu Karma din Scorpion aflată pe casa bolilor lungi şi cronice, echilibrul sistemului hormonal trebuie investigat, pentru că pot apărea o serie de dereglări de ordin ginecologic. Karma pe Scorpion conduce şi la sechelele viciilor cum ar fi tutun, alcool sau droguri, pentru unii Săgetători mai adictivi, dar nici mâncăcioşii nu scapă. Doctorul vă va pune întrebări referitoare la obiceiurile voastre şi se va pune în discuţie categoric renunţarea la vicii, practic abordarea unul stil de viaţa mult mai sănătos. Taurul pe care se afla Destinul este despre ce mâncaţi şi aş vrea să nu ignoraţi nici posibilele alergii sau intoleranţe la anumite alimente, boli metabolice asociate cu o nutriţie defectuoasă sau chiar efecte adverse ale unor medicamente.

Karma pe Scorpion mai poate aduce în viaţa voastră şi alte mici probleme, duşmani ascunşi, perioade de izolare, singurătate, procese subconştiente greu de înţeles, amplifică conştiinţa, iar unii dintre voi aţi putea deveni habotnici în a scăpa de această karmă, prin tot felul de auto pedepse cărora nu le găsesc sensul. Explorarea minţii şi a sufletului poate fi ghidată mai bine prin credinţă, psiholog, terapie, hipnoză, conştientizarea misiunii spirituale.
Destinul în Taur, care pentru voi ocupă casa a şasea, nu ne indică doar chestiuni legate de sănătate, ci şi legate de ocupaţia profesională sau serviciu, cum se mai spune, iar între serviciu şi sănătate ar putea fi o legătură, dacă sistemul vostru energetic, fizic şi psihic nu se mai potriveşte cu ceea ce faceţi. Sigur că un an şi jumătate trebuie să vă gândiţi şi la ocupaţie, dar numai o parte dintre Săgetători va schimba ceva pentru că nu se mai simt bine sau datorită debutului unei boli profesionale, fie chiar şi stresul. Alţii îşi vor urma în mod firesc drumul în viaţă şi vor căuta să le fie mai bine, pentru că aşa simt. Există pentru toate zodiile, odată cu ingresul Destinului în Taur şi un interes material indiferent pe ce casă astrolgică trece acest element astral. Pentru Săgetători devine aproape evident, că interesul material, va fi un factor decisiv în căutarea unui loc de muncă, în acceptarea unor oferte, căci aşa vi le scoate Destinul în cale, dar şi că pentru tinerii care au nevoie de bani, normalitatea va deveni să muncească, nu să ceară părinţilor. Destinul în Taur se referă la independenţa voastră materială, la stabilitate, la necesitatea de a munci ce vă place, căci suntem pe sectorul unui semn Venusian, de a vă explora talentul şi abilitaţile, suntem pe teritoriul muzicii, al artei, al culorilor, parfumurilor, florilor, asenţelor, gustului şi al artei culinare, aşa că nu ignoraţi înclinaţiile native către asftel de domenii.

Încă de la începutul lunii februarie, dar şi la începutul lui Martie, există condiţii astrale favorabile prin trigonul astral, aspect bun de la Pluton cel responsabil cu schimbarea, aflat pe casa banilor voştri, la Destin, pentru decizii importante referitoare la schimbarea sursei de bani. Apoi în lunile iulie şi august, Destinul se va intersecta Uranus, o planetă revoluţionară, ce încă din 2018 creează framântări pe acest sector profesional, lăsând loc suficient de schimbare, doar că acum o poate face brusc şi fără prea multe introduceri.
Eclipsele anului ce reprezintă surse declanşatoare de schimbare au loc pe axa sănătăţii şi a muncii, pe 30 aprilie, eclipsă de Soare in Taur, 15/16 mai eclipsă de Lună în Scorpion, 25 octombrie eclipsă de Soare in Scorpion şi 7/8 noiembrie, eclipsă de Lună in Taur.

Ei bine, tot de bun augur este tranzitul mai lung al lui Venus, micul benefic la început de an, pe casa banilor voştri. Este ceva ce poate să însemne „spor”, noroc, cadou, vă dă curaj că poate fi mai bine de atât. Venus este în Capricorn din 6 noiembrie 2021 până pe 6 martie 2022 şi retrogradează între 19 decembrie 2021 şi 29 ianuarie 2022, căpătând astfel o putere mai mare, devenind din mic benefic, mare benefic. În perioada retrogradării nu este indicat să cheltuiţi pe obiecte de artă sau să vă infrumuseţaţi cu investiţie mare, adică chirurgical sau invaziv. Tot atunci, sunt bani ce pot întârzia, dar până la urma vor fi recuperaţi. Venus este de folos în ceea ce intreprindeţi conform analizei de mai sus şi oricum el aduce bani, nu ia. Marte va fi in tandem cu Venus în februarie şi Marte cheltuie cam tot ce aduce Venus. Nimic nou sub Soare. Săgetătorii mereu au planuri şi când au bani, rămân fără ei pentru că sunt proiecte pe lista de aşteptare, care necesită finanţare.

O altă planetă ce vă ajută să faceţi schimbări profesionale reuşite este Saturn în Vărsător pe casa a treia a cunoaşterii, învăţăturii, examenelor, contractelor semnate, licenţelor, autorizaţiilor, comunicării, comerţului, transporturilor etc. Am descris cu lux de amănute anul trecut ce înseamnă Saturn în această poziţie, pentru că el are o perioadă de şedere între 17 decembrie 2020 şi 7 martie 2023 aici. Nu voi reveni acum la fel de amănunţit, însă toate lucruile enumerate mai sus vă vor înlesni căutările profesionale. Este adevărat că Saturn vă pune la muncă. Dacă în 2021 s-a ciocnit serios de Uranus aflat pe casa muncii, de vreo trei ori, în februarie, iunie şi decembrie, făcându-vă viaţa mai grea, mai imposibilă, unora pentru că nu eraţi oamenii potriviţi la locurile portrivite, altora datorită volumului e muncă sau a deciziilor greu de luat, în 2022 aceste două planete se mai ciocnesc o singură data, între 2 şi 12 octombrie, dar cu propagare de consecinţe pe termen mai lung, septembrie, octombrie. Trebuie să vă armonizaţi cu prezentul, cu noile cerinţe, să fiţi prompţi în a nu rata oportunitaţi ce intră precum furtunile tropicale în viaţa voastră, intens, dar care durează puţin şi până vă dezmeticiţi, aţi ratat ocazia. Saturn, planeta profesor vă pune la învăţat şi de data aceasta, nu neapărat prin studii universitare, ci prin pregătiri mai scurte, dar cam toate legate de această eră modernă. Aţi vorbit mult şi în 2021, dar acum veţi aprofunda mai mult, poate veţi deveni mai stăpâni pe o comunicare nescăpată de sub control, logoreică, obositoare, aşa cum s-a întâmplat sub tranzitul Jupiterian din 2021. În 2022 deveniţi mai organizaţi, iar contractele nu se mai fac doar verbal, ci şi scris.

Este foarte important ca toţi Săgetătorii să îşi desăvârşească până la 7 martie 2023 treptele educaţiei, acolo unde fie lipsesc, fie este nevoie de ele pentru a merge mai departe. Astral vorbind, când Saturn este pe casa învăţăturii şi Destinul pe casa sănătăţii şi a muncii, mai bine învăţaţi şi munciţi, decât să vă îmbolnăviţi. Da,da, sunt două remedii confirmate.Un traseu special şi binevenit anul acesta, îl are nimeni altul decât guvernatorul vostru Jupiter în Peşti, care v-a mai vizitat şi anul trecut pe casa casei, a familiei, a mamei, a maternităţii, a metabolismului şi a Sinelui, între 13 mai şi 28 iulie 2021. A fost un parcurs scurt, dar vindecător, ce v-a adus liniştea şi pacea mult dorită. Poate la vremea aceea eraţi mai liniştiţi şi mai odihniţi şi dacă este ceva care vă ajută anul acesta în demersurile medicale mai sus amintite, este chiar puterea lui Jupiter în Peşti, care o dată prin el însuşi generează harul de vindecare, autovindecare, atât alopat, alternativ, dar şi prin credinţă, ca să nu mai vorbim despre pacea pe care o aduce în tranzitul său prin casa a patra, de altfel Jupiter fiind o planetă ce se simte bine atât în domiciliul vechi din Peşti, cât şi prin exaltarea sa în casa a patra a Racului. Acest moment astral se va desfăşura între 29 decembrie 2021-10 mai 2022 şi 29 octombrie -20 decembrie 2022 şi are menirea să vindece multe răni ce este posibil ca Nodul Sud Karmic din Scorpion să le scoată la suprafaţă. Parcă aş vorbi despre o vizită a voastră la un psihanalist, dar şi cu şi fără această vizită, fenomenul tot va avea loc. Este cel mai probabil să se producă o conştientizare de la sine, dacă tot am menţionat că tranzitul are loc pe casa Sinelui. Anul acesta, Jupiter reuşeşeşte cea mai bună conexiune cu Sinele Divin şi dacă mulţi nu îşi vor fi dat seama care este scopul şi durata vizitei pe acest Pământ, acum o vor face. Nu de puţine ori, travaliile vă conduc la o asemenea revelaţie, dar dacă revelaţia se produce, înseamnă că travaliul şi-a relizat scopul şi memoria va fi ştearsă de suferinţă. Dacă în perioada mai sus menţionată de mine veţi da importanţă credinţei, rugăciunii, felului vostru natural de a fi, dacă vă veţi asculta cele mai fine dintre instincte, intuiţii, inspiraţii, atunci  minunea se a produce. Chiar şi dacă va fi să treceţi prin momente mai dificile, pentru că am pomenit mai sus de sănătate, să ştiţi că Jupiter, atât în Peşti, cât şi pe casa Racului, vă spune de undeva din interior că totul va fi bine şi vă va dizolva frica, mirându-vă şi voi, oare cum de sunteţi atât de senini.

Puterea interioară se aplică şi pentru familia voastră, atunci când vreţi să ajutaţi pe cineva drag sau îi sunteţi alături la un examen sau în altă situaţie.

Aceeaşi binecuvântare o au şi cei care vor un copil, mai ales aspectul este bun pentru femeile însărcinate. Nu oricine se bucură de sarcină, pentru că uneori hormonii răstălmăcesc o serie de demoni ai fricii, care te pun la scris scenarii, în locul bucuriei maternităţii. Ce să mai vorbim în cazul atâtor alte viitoare mămici despre problemele medicale ce fură mirajul aceleiaşi maternităţi. Iată şi motivul pentru care o Săgetătoare însărcinată, va merge mai des la medic şi fără să fie vorba despre boală.

Jupiter în Peşti este bun pentru sănătatea mamei, pentru odihnă, somn, pace, meditaţie, metabolism, dar dacă vorbesc despre linişte, casa Racului face referie, la locul sau spaţiu unde orice om se încarcă cu energie şi anume casa lui. Nu rataţi ocazia de a vă găsi locul, de a vă căuta o casă potrivită nu doar gustului vostru, ci mai ales stării voastre interioare. Nu aruncaţi privirea după case ca ale altora, căci nu vi se potrivesc. Există undeva un loc pentru voi, anume. Acel loc poate fi atât în ţară, cât şi în străinătate, ia tranzitul lui Jupiter pe casa casei, adesea reuşeşte să strămute domiciliul cuiva peste graniţe.

În perioada cât nu va sta pe casa casei, Jupiter va avea prima oprire în Berbec între 10 mai şi 29 octombrie, a doua având loc anul viitor în primele cinci luni ale lui 2023. Pentru anul acesta, acelaşi Jupiter , patronul vostru, intră încă o dată pe domiciliu favorabil, atât ca zodie, cât şi casă de foc, ambele compatibile cu voi. Dacă am dreptate şi resetarea se produce o dată cu Jupiter în Peşti menit să vă vindece şi să vă cureţe tot istoricul negativ, atunci, până şi cei mai depresivi dintre Săgetători  îşi vor recăpăta anul acesta cheful de viaţă , distracţie, işi vor decoperi creativitatea, spiritul ludic, dar mai ales vor descoperi iubirea. Nu este niciun alt tranzit mai bun decât Jupiter în Berbec pentru ca cei singuri că nu mai fie singuri sau pentu ca cei sceptici să lase garda jos. Până şi cei bătrâni vor întineri. Mă întreb dacă nu cumva ar trebui să adaug iubirea pe lista medicamentelor 2022 pentru Săgetători. Atenţie că iubirile acestea programate la ceas unic în viaţă se lasă şi cu urmaşi. Acestea fiind zise, 2022 este minunat atât pentru ca o sarcină să decurgă normal, cât şi pentru o naştere usoară şi un copil sănătos, aviz celor speriaţi de ei înşişi şi de medicii mai catolici decât Papa.

Bucurii vin şi de la copiii mai mari ai Săgetătorilor sau cine ştie, nepoţi.

O codiţă din 2021 este cea a Lunii Negre sau Lilith din Gemeni, care pentru voi ocupă casa a şaptea a căsătoriei, parteneriatelor, colaborărilor, dar şi a proceselor. Este inutil să vă mai spun că adevărata provocare a lui Lilith în Gemeni este proasta comunicare şi înţelegerea cu unii oameni cu care aţi avut de-a face şi înca mai aveţi şi în 2022. Dacă sunt Săgetători pe care Destinul, ce oricum nu mai şade pe casa căsătoriei, încă nu i-a despărţit de consoartele lor, nici nu o va mai face, iar dacă tocmai v-aţi căsătorit sub semnul aceluiaşi Destin, aveţi grijă în continuare la comunicare pâna pe 14 aprilie 2022. Ştiut este faptul că Săgetătorii nu tac până nu au ultimul cuvânt şi că semnul exponenţial amplificat de generozitatea lui Jupiter poate duce la multe lupte şi dezbateri inutile, sterile, ce consumă nervii nu numai ai voştri cât şi pe cei ai interlocutorilor. Mai blând, dragilor, cu dreptatea în 2022, căci nu despre dreptate este vorba, ci despre arta conversaţiei, ce tinde spre kitch, logoree, scandal.

Apar în continuare provocări atunci când tranzitul conjugal e prost, iar cel al iubirii bun, pentru cei mai slabi de înger, care în loc să răspundă la provocările mariajului, se furişează în iubiri clandestine. Jupiter şi Lilith se vor încontra pe braţele Crucii Karmice de Ignoranţă şi dacă veţi privi mai bine, veţi ajunge la concluzia că nu puteţi soluţiona o poveste, fiind incorecţi sau neserioşi. Nunţi, după 14 aprilie. Până atunci, nici vorbă, chiar dacă copilul se naşte în martie.

Eu zic să nu băgaţi totuşi în sac problemele sau să le lăsaţi nesoluţionate, căci orice formă de refulare în cuplu, va fi reactivată de Marte, undeva din 21 august 2022 până în 25 martie 2023, adică enorm, din cauza retrogradării sale intre 31 octombrie 2022 şi 13 ianuarie 2023,  ce poate ar fi avut un efect mai slab ca Lilith, dacă nu ar fi rămas atât de mult tot aici in Gemeni. Revenirea iar şi iar pe topicuri vechi, dureroase sau enervante, generează suferinţă. Trataţi la timp problemele.

Atenţie la litigii, iar procesele în instanţă sunt mai prost aspectate decât înţelegerile amiabile. Nu vă lăsaţi târâţi de orgolii ce pot strica anul vostru Zen! Mai bine vedeţi la ce puteţi renunţa cu înţelepciune.

După finalizarea traseului prin Gemeni şi pe casa căsătoriei sau a parteneriatelor, Lilith se mai aventurează până pe 8 ianuarie 2023 în Rac, ce pentru voi înseamnă casa a opta, a transformărilor, dar mai ales a banilor în comun cu cineva. Este şi casa sexualităţii, dar şi a legăturii cu lumea de dincolo, a anesteziei, iar tranzitul acesta poate genera pierderi financiare, acute sau cronice, unele probleme medicale, prin infecţii sau boli cu transmitere sexuală, sarcini nedorite , avorturi, un prim contact sexual, la tinerii virgini până acum, dar care pe tranzitul lui Lilith, poate aduce experienţe mai puţin romantice, infecţii cu Helycobacter, pentru ca Racul guvernează stomacul, dar şi alte probleme ale tractului digestiv , ulcer, sângerări, etc.

Revenind la situaţia cea mai frecvent întâmpinată, Lilith mai supără atunci când aveţi ceva de împărţit cu cineva. Aveţi? Pot fi unele probleme. Nu aveţi? Mai bine nu vă faceţi, dând bani împrumut, dar nici împrutându-vă, decât cel mult la bancă, dacă vorbim de 2022 ca despre anul în care vă cumpăraţi casă. Negociaţi atent clauzele contractului de împrumut. Este mai degrabă recomandat în cuplu un credit împreună, decât să vă dea mămica sau tăticul socru. De preferat este să nu vă amestecaţi cu familia, iar dacă trebuie să staţi împreună cu rudele la o masă succesorală, aveţi grijă, măcar să fie o masă rotundă, ca să nu nimeriţi pe colţ.

Un an excelent, dragii mei, dacă nu staţi la mâna altora şi dacă nu vă jucaţi cu sănătatea voastră!

Get Your Personalised Monthly Horoscope

1 MONTH SUBSCRIPTION
$20.99
3 MONTH SUBSCRIPTION
$50.99
1 YEAR SUBSCRIPTION
$90.99

© Arcturus Star SRL 2022