https://astr-id.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_bottom_purple.png

Previziuni 2022: Gemeni

21 MAI-20 IUN
https://astr-id.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_bottom_purple.png
https://astr-id.ro/wp-content/uploads/2018/05/gemini.png
https://astr-id.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_top_purple.png

La început de an 2022 toate planetele se aşeză deasupra Orizontului, ceea ce în astrologie presupune ca voi aveţi suport astral pentru a vă dedica problemelor socio- profesionale, chestiunilor ce ţin de relaţiile sociale, inclusiv căsătorie, dar şi ajutorului oferit semenilor, carierei, aspiraţiilor mai înalte, afirmării sau transformării vieţii voastre în funcţie de ceea ce permanent descoperiţi în voi inşivă pe întreg parcursul procesului evolutiv.

Dedesubtul orizontului amintesc doar de prezenţa Lunii Negre sau a lui Lilith şi dacă analiza mea pentru anul în curs debutează cu ce aveţi mai vulnerabil, vestea bună este că va continua, sper, cu ce aveţi mai puternic.

Chiar dacă planetele îşi vor urma parcursul, cele care vor coborî sub Orizont vor fi doar planetele personale şi Lilith, cele grele, rămânând în formula pe care o voi descrie în cele ce urmează. Acest tablou s-ar putea traduce prin faptul că mulţi sunteţi sau vă apropiaţi de apogeul vieţii voastre, aşa că nu vă culcaţi nicicum pe-o ureche. Mai aveţi treabă.

De anul trecut din 18 iulie, până anul acesta pe 14 aprilie, timp de 9 luni, Lilith are drum prin Gemeni, ceea ce cu siguranţă mulţi dintre voi aţi simţit pe propria piele şi încă mai aveţi puţin de tras. Lilith , a fost prima femeie a lui Adam, transformată în demon, iar o dată la nouă ani nu scapă nimeni de felul în care ea ne aminteşte de natura noastră vulnerabilă de oameni supuşi greşelilor sau păcatelor, de cele mai multe ori reuşind, ca pe cei slabi şi fără o constituţie robustă a educaţiei minţii şi spiritului să îi dezvelească de caracterul pe care ani de zile s-au străduit să îl formeze conştient. Fiind o zodie dublă, Gemenii, cu atât mai mult, îl au mereu pe acel Castor, care neantrenat corect, clachează, spre disperarea lui Pollux, care nu reuşeste să acopere instinctele distructive ale fratelui hărăzit întru nemurire.

Lilith încă poate scoate la suprafaţă pînă pe 14 aprilie atât natura voastră vicioasă nou conturată, poate pe cea veche, pe care aţi încercat să o ţineţi sub control, ce poate avea legatură cu orice adicţie sau ataşament, în termeni mai spirituali sau poate fi vorba despre faptul că stresul sau încercările vă fac mai sensibili şi atunci nu mai puteţi controla anumite tendinţe cu vibraţie joasă ce pot conduce către irosirea energiei voastre cu obiceiuri precum fumatul, alcoolul, poate drogurile, anumite impulsuri legate de jocuri de noroc, minciuni sau o viaţă sexuală dezorganizată, ce adesea se lasă cu regrete sau chiar vă bagă în încurcături.

Tot ce am menţionat mai sus se poate manifesta pentru prima dată şi poate veţi spune ca nu aţi mai păţit niciodată aşa ceva. Important este că şi dacă greşiţi, să nu lăsaţi greşeala să se transforme in viciu.

Castor nu este neapărat un vicios de fel şi poate mulţi vă veţi întreba, ce vrea să spună acest Horoscop, fiind irelevent că unii beau sau fumează. Ei bine, slăbiciunile sunt şi de alt fel şi dacă Lilith se pricepe la ceva, atunci specializarea ei este în a vă asigura o stare de spirit sinusoidala, sus-jos, aproape în funţie de cum bate vântul, aşa încât, să trăiţi senzaţia că vă aflaţi într-un roller coaster al emoţiilor şi dispoziţiilor sufleteşti. Lipsă de chef, depresii, anxietăţi, insomnii, griji, frici, întrebări fără răspuns, ispite? Acum este sezonul lor de vârf, până pe 14 aprilie. Daţi vina pe Lilith dacă vreţi. Dar să spunem că acestea sunt chestiuni ce ţin de interiorul vostru, pe care le puteţi ascunde, ce s-ar putea să îi deranjeze pe alţii numai în măsura în care  stau foarte aproape de voi şi vă simt pulsul.

Comunicarea şi comportamentul devin însă foarte importante, atunci când riscaţi ca imaginea vostră să fie afectată de acest tranzit scurt, dar decisiv asupra imaginii voastre, avand în vedere faptul că anul trecut in septembrie, Lilith a avut o întâlnire de gradul zero, la propriu si la figurat cu Destinul aflat şi el tot în zodia voastră. Pentru voi Gemenii, Lilith tranzitează casa întâi a corpului fizic, vieţii personale, expresiei sau modului de a vă comporta. Un exemplu autohton de influenţă nefastă a Lunii Negre in această zodie definitorie pentru comunicare este chiar cel al preşedintelui ţării, care a amuţit brusc de cum şi-a făcut Lilith simţită prezenţa. Lilith are ca efect trecerea unei atitudini brusc dintr-o extremă in cealaltă.  Scăderea bruscă în sondaje a lui Klaus Iohannis se datorează categoric acestui tranzit, care este responsabil şi de gafa cu golful pentru românul de rând, in prag de val 4 al Pandemiei.

Ca atare, oare este mai bine să tăcem , în loc să spunem prostii? În cazul unui şef de stat, nu, evident, nu sunt scuzate nici gafele, pentru  că se presupune că are consilieri născuţi în alte zodii, ca să nu mai menţionez că atunci când ai un rang, o funcţie, o specializare, nu uiţi ce ştii sau ce trebuie să faci când te vizitează Lilith. Lilith este doar o iluzie.

În cazul restului poporului de Gemeni, tăcerea ar fi putut fi de aur. Şi ca să inchid această analiză, pot concluziona că, da, unii v-aţi retras, aţi dispărut de lângă prieteni, familie, poate, v-aţi ascuns, alţii poate aţi căzut în plasa ispitelor raţiunilor sterile, alţii aţi aruncat cu vorbe mai greu de şters din memoria cuiva, fie ele adevăruri sau minciuni, dar din păcate, pentru noi şi evoluţia noastră a tuturor, acest fenomen, datorită ambivalenţei Pollux/Castor, mai puţin vă va deranja pe voi, cei care aţi făcut sub impulsul stării de moment, ce aţi simţit , fără un efort considerabil legat de o viziune în perspectivă, cât mai mult îi va deranja pe cei din prezenţa voastră, care vor reevalua pe viitor relaţia cu voi.

Lilith va părăsi zodia Gemeni pe 14 aprilie şi-şi va contiuna parcursul pe casa banilor prin zodia Rac, până la 9 ianuarie 2023. Sectorul astral al banilor, sistemului de valori, bunurilor deţinute, va trebui sa fie mai bine controlat, pentru că este sub influenţa unui semn emoţional al Racului şi fie vă poate îndemna să cheltuiţi sub impulsul emoţiilor, fie vă poate descuraja doar, având in vedere susţinerea excepţională pe care o aveţi totuşi pe alte sectoare profesionale, să vă lansaţi în proiecte noi şi îndrăzneţe, de teama eşecului sau al unui câştig incert. Altfel, Lilith pe casa banilor poate avea manifestări cronice ale preocupărilor financiare sau acute, dacă vine vorba de sume mari de bani pe care trebuie să le dizlocaţi la un moment dat şi care vă pot deregla bugetul. Nu este neapărat momentul ideal al unor demisii, investiţii, dacă nu aveţi întreaga sumă de bani disponibilă, nu este cazul să cumpăraţi maşini sau case scumpe pe care nici nepoţii voştri nu le pot plăti, este bine să staţi mai cuminţi şi să calculaţi temeinic orice mutare pe tabla de şah a finanţelor.

Un tranzit special anul acesta este cel legat de planeta Marte care va retrograda exact în Gemeni între 31 octombrie 2022 şi 13 ianuarie 2023, dar şederea sa în Gemeni va fi mai lungă de atât,  între 21 august 2022 si 25 martie 2023. Sigur ca după nouă luni de Lilith, pe un semn nervos, unii dintre voi ar putea deveni din nou sensibili la acest tranzit, mai ales în momentul retrogradării, dacă Marte retrograd în Gemeni reuşeşte să rectiveze iritări mai vechi. Poate sunt doar probleme nerezolvate ce acum cu siguranţă vor căpăta un contur final şi complet, prin mobilizarea voastră. Trebuie cumva să vă eliberaţi de ceea ce vă afectează liniştea.

Marte este planeta acţiunii, dar şi a conflictelor. Iată de ce va fi indicat sa vă canalizaţi energia doar în scopuri constructive şi personale, mai puţin în războaie sterile cu alţii. Acestea riscă să îşi desfăşoare scenariile pe teatre de război conjugale sau în relaţia cu unii parteneri de afaceri , gen asociaţi. In sens negativ sarcasmul vostru tinde să îi irite pe alţii şi de aici posibilele conflicte.

În sens constructiv, însă, Marte este planeta curajului şi pionieratelor, iar triunghiurile cu Saturn din Vărsător pe casa astrală a marilor aspiraţii, pe mulţi vă vor motiva să realizaţi ce nu aţi relizat niciodată până acum. Construiţi idei, planuri, proiecte, începeţi ceva nou. Ridicaţi-l pe Marte de pe vibraţia conflictuală şi chiar dacă retrogradarea va aduce întârzieri sau blocaje temporare, până la anul viitor în martie, când trigonul Marte/Saturn va finaliza parcursul pe semne de aer şi va intra pe semne de apă, voi deja veţi fi lansaţi, după o perioada anevoioasă de implicare, în direcţia bună noilor voastre preocupări.

Marte este şi o planetă ce imprimă viteză acţiunilor, deci nu aveţi timp de pierdut.

Saturn, că tot veni vorba despre el, parcurge în mersul său de doi ani şi jumătate, aceeaşi zodie a Vărsătorului şi aceeaşi casă a noua astrologică a străinătăţii, studiilor superioare şi evoluţiei spirituale, într-un cuvînt, a expansiunii. Nimic din ceea ce descrie casa a noua nu dă în mod direct de mâncare, dar pe acest teritoriu oamenii învaţă, mai ales sub oblăduirea saturniană, cum să îşi depăşească limitele şi să caute mai departe decât au făcut-o până acum, ca sclavi ai  zonei de confort. Practic este o zodie favorabilă si compatibilă vouă, fiind tot semn de aer, dar ca şi casă astrală este exact în antiteză cu voi. Cu alte cuvinte, vă motivează sa învăţaţi, să călătoriţi sau să căutaţi dincolo de ceea ce raţiunea vă dictează în mod uzual.

Anul trecut am descris pe larg ce înseamnă Saturn în Vărsător şi nu voi mai reveni asupra unor domenii de interes pentru voi, ce merită studiate şi cercetate, însa voi menţiona ca tranzitul culminant al lui Saturn ce va avea loc pe casa a noua, apoi a zecea a carierei şi apoi a unsprezecea a rolului vostru în societate prin abilităţile şi zestrea astrală dobândită, reprezintă unica voastră şansă de afirmare, implicare, regăsire referitor la rolul în societate şi cariera pe care mulţi le caută şi poate nu le identifică niciodată. Ce s-a întâmplat din decembrie 2020, odată cu intrarea lui Saturn pe aceasta casă a expansiunii, este doar începutul unui proces lung de aproape 9 ani, în care numai cine nu va dori, nu va creşte, iar această creştere pleacă din 2021 şi apoi 2022, de la procesele de învăţare, examene, cercetare, dezvoltare, căutare, ca apoi sa treacă într-un alt stadiu al manifestării prorpiu-zise şi al asumării reposabilităţii, iar în faza finală a procesului de nouă ani, să ajungă la nivelul  manifestării voluntare şi relaxate a abilităţilor dobândite.

Din pozitia sa culminantă, Saturn generează lecţii şi pentru cei care nu sunt dispuşi să înveţe, el parcurgând un traseu spiritual. Ceva se va alege, iar mulţi veţi dobândi înţelepciune, iar într-un final veţi afirma: „în sfârşit , am înţeles!”

Al patrulea epicentru, după cele trei din 2021, al cuadraturii dintre Saturn si Uranus, aflat în tranzit împreună cu Destinul pe ultima casă astrologică,  îi poate forţa pe unii Gemeni să evolueze de nevoie. Unele constrângeri pot fi de ordin financiar, pentru unii, pentru că nu ajung banii, pentru alţii pentru că depind de cineva şi nu mai vor să se întâmple asta, iar pentru alţii pentru că ceea ce îşi doresc nu poate fi realizat conform nivelului de trai actual. Oricum ar fi, efectul este unul pozitiv. Tot aici vom regăsi şi Gemenii care vor pleca din acestă ţară, ca şi alţii, sub auspiciile aceluiaşi blestem naţional, care a imprimat acel tipar păgubos ce creează unora convingerea că omul nu se poate realiza pe meleagurile natale. Pentru cei care învaţă, este şi cale de întoarcere şi atunci o numim investiţie, iar tinerii şcoliţi şi erudiţi vor reveni şi vor pune umărul la dezvoltarea acestei amărâte şi neiubite ţări.

Cu efortul saturnian, de rigoare, căci Jupiter, nu mai este acolo să fie şi norocul, vorbim în 2022 despre beneficiile resimţite de Gemenii care învaţă, dau examene de specializare pentru ocuparea unor funcţii înalte, cei care işi asuma prerogativele unor misiuni importante în ţară sau în afara ţării,  cei care stuadiază în stăinătate din motive obiective pentru formări speciale, cei care ocupă posturi în învăţământul superior, cei care publică lucrări de specialitate şi nu numai , dar ale căror merite pot fi recunoscute chiar şi la nivel internaţional, cei care importă know-how şi tehologie revoluţionară, cei preocupaţi cu preponderenţă de evoluţia lor personală, intelectuală şi spirituală, prin studiu, cercetare şi probare a cunoştinţelor prin examene dificile.

Planeta desprinsă de pe acest sector este nimeni alta decât Jupiter, marele benefic, care a oferit mai mult suport în 2021 celor mai sus amintiţi, dar care acum ofera recunoaştere şi şansă celor care au înţeles încotro  merge trendul încă de anul trecut. Jupiter tranzitează în 2022, zodia Peşti şi casa carierei între 29 decembrie 2021-10 mai 2022 şi în urma retrogradării, între 29 octombrie-20 decembrie 2022. Sub acest aspect aveţi şansa şi oportunitatea cea mai de succes, după 12 ani, de a vă afirma conform meritelor dobândite, a ocupa poziţii profesionale bune, a vă afirma, a câştiga faimă, prestigiu, concursuri, a vă întări numele şi renumele, dar atenţie ce alegeţi în primele patru luni ale anului, căci Jupiter face careuri cu Lilith, care poate să facă şi un renume controversat, practic apreciat de unii şi hulit de alţii. Este un aspect bun pentru cei al caror marketing depinde de numele sau brandul lor, vă ajută să demaraţi în spirit civic acţiuni importante ce vizează binele societăţii sau să vă declaraţi opţiunile politice ori să vă alăturaţi unui partid. Unii dintre voi îşi vor schimba numele prin căsătorie, alţii vă veţi schimba numele pentru că vă place altul sau vă veţi autoriza sub un pseudonim sau nume de scenă şi nu numai, altul decât al vostru. Jupiter în Peşti ajută la manifestarea harului şi talentului nativ, de aceea sper ca mulţi Gemeni să îşi poată găsi în 2022 adevărata menire.

În perioada în care Jupiter nu stă in Peşti, între 10 mai şi 29 octombrie 2022, va avea primul tranzit în Berbec, o zodie compatibilă cu voi, mai compatibilă decât Peştii, unde încă apar confuzii şi nehotărâţii se întreabă, dacă să facă sau să nu facă paşi înainte.

În primul rând Jupiter în Berbec reprezintă pentru voi protecţia supremă. Sper să nu vă aventuraţi către mari riscuri şi sporturi prea extreme, pentru că nu garantez chiar pentru orice. Totuşi, protecţia atât la nivel social, cât şi astral, divin, este perfectă. Veţi simţi asta, sigur, veţi avea un feeling şi primul efect resimţit va fi canalizarea către o idee clară şi curajul. Este un moment bun pentru a vă face noi prieteni, dar şi pentru a-i revedea pe cei vechi, având în vedere retrogradarea după 29 iulie. Puteţi primi ajutor, invitaţii, puteţi fi puşi in legătura cu oameni cheie, participând la sindrofii. Aşadar, socializaţi! Jupiter pe casa a unsprezecea, îi ajută pe Gemenii creativi, independenţi, inovatori , care nu se subordonează unor structuri conservatoare, care îndraznesc să îşi declare ideile originale şi a celor cu proiecte independente ce vor primi ajutor, subvenţii şi fonduri, cu atât mai mult cu cât sunt mai bine expimate şi conturate.

Un tranzit la fel de special ca şi Marte în Gemeni, îl are anul acesta Venus în Capricorn, care tot datorită retrogradării are un traseu mai lung ca de obicei în Capricorn.   Pentru voi, Capricornul reprezintă casa banilor pe care îi aveţi în comun cu cineva sau cea care descrie cadourile oferite, creditele, veniturile obţinute prin firmele voastre, deci nu direct în buzunar, prin salariu, comisioanele, bonusurile, bani si profituri din diverse vânzări, avansuri, burse obţinute, premii, aşadar, numai lucruri bune si beneficii financiare. Atunci când, Venus stă atât de mult într-o zodie, funcţia sa se modifică din mic bebefic, în mare benefic. Traiectoria lui Venus este astfel intre 6 noiembrie 2021 – 6 martie 2022, cu retrogradare între 19 decembrie 2021 – 29 ianuarie 2022.  Chiar dacă în perioada retrogradării unele sume se pot lăsa aşteptate, acestea vor fi recuperate până la final de tranzit.

Venus nu compensează, din păcate, pagubele Lunii Negre din Rac, dar important este că începeţi anul pe plus. Însă Venus se armonizează perfect cu Jupiter şi Saturn şi îi ajută pe cei muncitori.

Venus poate veni şi cu beneficii rezultate în urma partajelor sau moştenirilor. Venus va fi însoţit şi de Marte , tot în Capricorn. Nu veţi rămâne cu bani, pentru că işi vor găsi imediat întrebuinţarea.

Ca planetă a iubirii, genul acesta de tranzit este mai complicat pentru că poate aduce rupturi sau poate duce iubirea intr-o zonă obscură, clandestină, necuvenită. Sigur, dacă Venus retrogradează, ceva nu este bine însăilat.

Din data de 23 decembrie 2021 până la 12 iulie 2023, Destinul sau Nodul Nord trece pentru zodia Gemeni pe Taur, care se află pe ultima casă astrologică, casă karmică, parcurgând aici un teritoriu mai tenebros, mai anevoios, presărat cu examene mai dificile, încercări, forţează relaţionarea cu subconştientul şi vă împinge să căutaţi soluţii de ieşire din stări de constrângere. Nu oricine este prea dispus să înţeleagă fenomenele acestei case denumite casa încercărilor, a bolilor lungi şi cronice, a duşmanilor, a penitenţei, a exilului, dar şi a iluminării prin credinţă, în virtutea mântuirii. Nu vă grăbiţi să trageţi primele concluzii, pentru că, da, ar putea parea că va dau veşti greoaie. Totuşi, este momentul în care trebuie să acordaţi mai multă atenţie sănătăţii şi să vă ocupaţi tocmai de voi, în ideea de a merge mai departe senini. Este momentul să aflaţi cine vă este prieten şi cine vă este duşman. Poate veţi trece prin câteva episoade de eliberare karmica prin încercari în prealabil stabilite. Dacă ceva vă va da cu virgulă, daţi vina pe acest parcurs. Vă puteţi resimţi constrângerile, dar puteţi să vă şi vindecaţi de spiritul de prizonier, acolo unde el există. Există riscul să vă băgaţi unde nu vă fierbe oala, aşa că atenţie la propuneri sau chiar intenţii păguboase. Ajutaţi-vă semenii, dar nu vă legaţi la cap cu ei. Atenţie la aventurile din spatele cortinei. Pentru un mai lucid şi blând parcurs al Destinului pe aceasta casă obscură, întăriţi-vă credinţa şi aşa cum spuneam, tocmai acum, pentru cei care nu se lasă intimidaţi de vibraţiile joase ale acestei case astrale, se poate descoperi lumina adevărată.

Cei care fac sau au făcut lucruri rele şi foarte rele, acum vor deconta, dar nu spun nimic nou, pentru că aşa e mersul lucrurilor. Aici este momentul şi teritoriul în care vă întâlniţi faţă în faţă cu propria conştiinţă. Cu vârf în iulie şi august, NN va fi conjunct cu Uranus, tocmai cel care este responsabil de conştiinţa noastră, mentalul superior.   Gemenii care îşi desfăşoară activitatea în spitale, penitenciare, mănăstiri, internate, laboratoare, cercetare, servicii secrete, pompieri, servicii mobile de urgenţă, nu sunt supuşi vibraţiilor perturbante karmice, ci doar pot schimba, se pot acomoda sau obţine funţii în astfel de locuri de muncă.

De asemenea, Gemenii care se pensionează sau se află in concediu de creştere copil, pot sta liniştiţi.

În astfel de situaţii nu e bine să greşiţi, ci doar să corectaţi greşeli. Inchideţi cicluri lăsate în cozi de peşte. Vindeţi case pe care nu aveţi de gând să le mai terminaţi. Terminaţi studii pe care nu le-aţi abandonat cândva şi care acum blochează în evoluţia voastră. Căutaţi soluţii medicale pentru boli cronice si ocupaţi-vă de bolile minţii şi ale sufletului în egală măsura. O puteţi face la medici, terapeuţi, prin rugăciune sau mergând până la capătul pământului dacă aţi auzit că acolo se află leacul vostru.

Destinul pe ultima casă astrală aduce o resetare importantă în viaţa voastră şi sper să vă insuşiţi corect informaţiile oferite de mine.

Atunci când Destinul traversează Taurul şi  ultima casă, Karma se află în paralel, pe casa bolilor uşoare , dar şi a muncii. Atenţionari speciale sunt vis-a-vis de nutriţie sau boli de nutriţie, dantură, sistem edocrin, funcţia tiroida, aparatul genital, dar şi segmenul ORL.

Eclipsele anului ce reprezintă surse declanşatoare de iluminare şi conştientizare au loc, pe aceasta axa, Taur-Scorpion, pe 30 aprilie, eclipsă de Soare in Taur, 15/16 mai eclipsă de Lună în Scorpion, 25 octombrie eclipsă de Soare in Scorpion şi 7/8 noiembrie, eclipsă de Lună in Taur.
Dacă va exista o iubire nouă anul acesta, atunci iubirea va fi karmică, aparent nouă, intensă, cu o poveste bulversantă, iar unii Gemeni se pot căsători a doua oară.

2022 să vă călăuzească către ce-i mai bun din voi, iar scopul vostru este concilierea dintre Castor şi Pollux, ceea ce ar trebui să aducă mai mult echilibru, linişte şi împăcare.

Get Your Personalised Monthly Horoscope

1 MONTH SUBSCRIPTION
$20.99
3 MONTH SUBSCRIPTION
$50.99
1 YEAR SUBSCRIPTION
$90.99

© Arcturus Star SRL 2022