https://astr-id.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_bottom_purple.png

Previziuni 2022: Berbec

21 MAR-19 APR
https://astr-id.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_bottom_purple.png
https://astr-id.ro/wp-content/uploads/2018/05/aries.png
https://astr-id.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_top_purple.png

Ceva nou, așa cum vă place vouă, ceva vechi, cum am mai povestit și anul trecut, nimic însă de împrumut, de data aceasta, totul autentic și original se vor petrece anul acesta pentru zodia Berbec.

Până la marea surpriză a lui 2022, trebuie să povestim despre ce a rămas de făcut de anul trecut, provocări cu care v-ați mai confruntat, dar pentru că vorbim despre procese mai lungi, astrele lasă tuturor timp să aibă propria revelație, atunci când acest lucru devine posibil.

Voi începe cu Saturn, care este deopotrivă și planeta Timpului, și planeta profesor, și planeta unei atare construcții personale ce își are originea cel mai adesea într-un proces karmic, inițiat, dar nedifinitivat, iar voi trebuie să vă străduiți să puneți toată încrederea în ceea ce simțiți că ați venit să demonstrați unei lumi întregi. Chiar acolo este  așezat Saturn, pe casa astală a lumii largi, a unui orizont mult mai amplu decât  poate ați fost obișnuiți să scrutaţi până acum. S-a scurs deja un an de când , din poziția sa bună și culminantă, planeta profesor vă încurajează să aveți mai multă încredere în abilitățile personale și să vă desprindeți prin originalitate si viziune de mulțimea încă netrezită. Mai mult, se pare că mulțimea are nevoie de ideile voastre, pe care este posibil să le ignorați frecvent.

Timp scurs – un an și încă vreo trei luni, dacă punem la socoteală și ingresul din 2020. Timp rămas – un an și trei luni, pentru că procesul continuă și în 2023. Așadar, tot de Timp ne lovim. Mai neaoș vorbind, Berbecii care citind acest Horoscop, au deja în cap idei noi ce îi recomandă ca ființe independente, sunt rugați să adauge acel ingredient din dotare numit curaj și să se lanseze în proiecte ce într-un viitor cât mai apropiat pot deveni obiectul unei activitați de bază. În ajutorul vostru nu vin de regulă invitații de onoare, ci mai degrabă constrângeri de tot felul, neidentificabile ca semne de Destin, cu care inițial aveți tendința să vă luptați , consumând astfel energie importantă sau chiar să le ignorați, pentru că nicio altă zodie în afară de voi, nu mai reușește perfomanța să doarmă liniștită, mizând mereu pe dispoziția zilei, pentru a stabili adevăratele performanțe.

Anul trecut am povestit pe larg despre ce influxuri aduce Saturn în Vărsător și cum vă stabilește acesta direcțiile. Anul acesta voi aminti doar că lecțiile pe care trebuie să le învățați în continuare sunt despre prieteni sau mai bine zis adevărații preteni, oamenii puțini pe care îi alegeţi să vă însoțească de aici înainte, despre reducerea consumului de energie pentru cauze inutile, dar şi despre alocarea timpului pentru cauzele nobile, altruiste, filantropice. În altă oridine de idei, hobby-urile, pasiunile, abilităţile, vechi sau noi, devin surse de inspirație pentru activitați independente ce se pot manifesta chiar și în paralel, pentru început și pentru liniștea voastră, cu un job “mai serios”. Puteţi pătrunde, însă şi în domenii noi, puteţi cunoaşte oameni noi, puteţi să deveniţi membri în grupuri, asociaţii, organizaţii, mari companii, partide cu interese comune cu ale voastre, vă puteţi ridica prin forţa voastră deasupra unui astfel de grup şi deveni un lider, maestru, organizator şi dacă rolul vostru este unul foarte bine definit, atunci veţi reuşi să vă afirmaţi fără efort, dar si să vă stabilizaţi treapta de pe care nimeni nu vă mai poate da jos vreodată.

Acest tranzit saturnian este benefic celor ce încă nu şi-au atins toate visurile, ţelurile, oamenilor tineri, dar şi celor cu spirit tânar, care încă visează să schimbe lumea, celor ce devin mai înţelepţi cu vârsta şi au ceva de împărtaşit celor tineri. De asemenea se adresează vizionarilor, celor originali, celor inteligenţi şi adaptaţi noului, avangardei, viitorului, celor liberi şi nonconformişti, celor ce înţeleg legătura noastră cu Universul şi misterele lui, curajoşilor, pionierilor, antreprenorilor.

Chiar dacă în 2022 mai exista un epicentru, între 2 şi 12 octombrie, al careului perfect între Saturn şi Uranus aflat pe casa banilor voştri, ce vă poate face nesiguri pe veniturile ce pot veni sau vă asigura traiul odată cu aceste demersuri temerare, chiar şi acestă instabilitate poate reprezenta un motor de energie în direcţia bună. Când nu v-au motivat pe voi iniţiativele îndrăzneţe?

Dar ca să vă conving în cele ce urmează că lucrurile fac sens, un tranzit nou al acestui an este Destinul în Taur, ceea ce pentru voi se referă exact la momentul predestinat fie pentru a învăţa să faceţi bani, fie a deveni independenţi, chiar dacă pentru un tânar asta înseamnă se se angajeze pentru prima oară şi să nu mai depindă de părinţi.

Destinul sau Nodul Nord, cum îl ştiu mulţi pasionaţi de Astrologie, rămâne pe această casă a banilor voştri pâna la 12 iulie 2023, dar va forma nenumărate aspecte, inclusiv va conjuga eclipsele acestui an. Chiar dacă NN în Taur vrea să vă ajute să deveniţi stabili în privinţa banilor, paradoxul face, că drumul spre stabilitate, creştere şi siguranţa materiale, trece mai întâi prin instabilitatea sugerată de trecerea de la un stil călduţ de viaţă, cu o remuneraţie fixă, dar nepromiţătoare, la un univers mult mai bogat de posibilităţi de câştig, dar poate puţin mai riscant, pentru cei care încă nu au înţeles în profunzimea ei această temă a banilor, ce este indisolubil legată de misiunea noastră de viaţă, ci nu de un hazard bizar ce pe unii îi duce în mod toxic cu gândul la descoperirea vreunei comori, la loteria câştigătoare sau la un Făt Frumos putred de bogat.

Nodul Sud Karmic în Scorpion aflat la 180 grade distanţă de Nodul Nord, spune că banii altora nu mai sunt buni pentru voi în 2022 şi că orice şantaj emoţional sau neemoţional din partea celor cu care împărţiţi bani sau de care depindeţi, face parte din semnele amintite de mine mai sus, menite să vă ajute să aveţi mai multă încredere în forţele proprii. Eclipsele anului ce reprezintă surse declanşatoare de schimbare au loc pe 30 aprilie, eclipsă de Soare in Taur, 15/16 mai eclipsă de Lună în Scorpion, 25 octombrie eclipsă de Soare in Scorpion şi 7/8 noiembrie, eclipsă de Lună in Taur.

Este momentul să acordaţi mai multă importanţă sistemului vostru de valori şi să investiţi cu generozitate în ceea ce vă face mai fericiţi, mai sănătoşi, mai liberi, indiferent de costurile cerute. Ce inseamnă asta? Înseamnă că acum se deschid oportunităţi pe care altădată nu le-aţi văzut sau le-aţi ignorat cu bună ştiinţă. Totul este să realizaţi că treceţi cu această ocazie la un alt nivel. Faptul că la început de an credeţi că nu vă permiteţi să vă mutaţi singuri într-o garsonieră cu chirie şi să vă desprindeţi de părinţi, este pentru că nu stiţi că anul vă rezervă şi oportunităţi de a câştiga mai mult. Nu este momentul să rămaneţi rigizi într-o problemă, ci să vă lăsaţi fascinaţi de cum lucrează Universul atunci când un Berbec îşi propune să facă încă un pas către independenţa sa, scop primordial al acestei zodii.

Bunăoara vă puteţi angaja, vă puteţi infiinţa entităţi juridice, puteţi investi, puteţi caştiga, dar puteţi şi cheltui cu folos, în absolut orice vă ajută să fiţi fericiţi. Deşi 2022 poate părea pe alocuri înţepenit din cauza cuadraturii Saturn-Uranus la grad maxim între 2 şi 12 octombrie 2022, este pentru că totul trebuie construit temeinic. Aşadar nu prea este vorba despre “tunuri” si lovituri peste noapte. Chiar şi cei care se îndreaptă către segmentul burselor sau al monedelor virtuale, cred ca mai întâi trebuie să înveţe şi apoi să rişte.

Destinul în Taur şi în tranzit pe casa banilor voştri vă va maturiza şi printr-o serie de lecţii ce nu îşi propun să vă încerce cu cinism, însă factorii corectori de Destin si Karmă sunt destul de radicali,  mai ales când încercaţi să vă abateţi de la drumul corect, aşa că, oricum aveţi de câştigat, chiar dacă nu e mereu pe înţelesul vostru. Cheltuitul fără rost, cât si reţinerea în a investi în evoluţia voastră, reprezintă extreme ce acum pot fi corectate  prin constrângeri fără precedent.

Tot un beneficiu pentru voi este traiectoria prelungită a lui Venus, micul benefic, in Capricorn, datorita retrogradării sale între 19 decembrie 2021 – 29 ianuarie 2022. Astfel între 6 moiembrie 2021 si 6 martie 2022, Venus rămâne mai mult pe casa carierei şi a rolului socio – profesional, ajutându-vă încă o dată să vă atingeţi cele mai înalte scopuri, fie ele profesionale, de brand, firma, renume, recunoaştere, schimbarea numelui prin căsătorie sau nu, funcţii, misiuni, mandate, etc.

Martele vostru are de gând să se ţină după Venus în februarie creând o combinaţie unică de oportunităţi, talent, ambiţie şi luptă pentru ce vă motivează, iar trecerea lor în conjuncţie în Vărsător adaugă pentru luna martie şi caracterul indedit al evenimentelor ce se vor derula chiar şi spre surprinderea voastră.

În primele luni ale anului planetele vor forma pe harta astrala un colţ, ceea ce ajuta la canalizarea exclusiva către scopuri precise, cu maximum de energie.

Lilith sau Luna neagră rămâne până la 15 aprilie în zodia Gemeni, pe casa comunicarii, a examenelor, contractelor, înscrisuri şi alte documente, a drumurilor, a şcolii, a amicilor şi rudelor apropiate, fraţi, surori, vecini şi este bine să fiţi mai precauţi pe segmentul acesta. Din păcate, tot aici, undeva din 21 august 2022 până în 25 martie 2023, adică enorm, din cauza retrogradării sale intre 31 octombrie 2022 şi 13 ianuarie 2023,  ajunge şi Marte, ce poate ar fi avut un efect mai slab ca Lilith, dacă nu ar fi rămas atât de mult tot aici in Gemeni. Ambele, şi Lilith, şi Marte, în aceste perioade, pot stârni conflicte, încurcături, bârfe, gafe, discuţii, supărări ce pleacă de la vorbe aruncate aiurea sau minciuni, dar cel mai periculos efect poate fi cel legat de drumuri si accidente, aşa că trebuie sa ramâneti vigilenţi. In restul situaţiilor sper să vă descurcaţi, nu faceţi înţelegeri pe vorbe, ci doar scrise, pentru că erorile de comunicare nu se vor lăsa aşteptate, ci vor abunda, iar în privinţa examenelor, nu pierdeţi vremea şi nici nu vă bazaţi pe noroc, ci doar pe ceea ce ştiţi şi învăţaţi.

O altă şicană a lui Llilith în 2022 este tranzitarea zodiei Rac, ceea ce pentru Berbec înseamnă casa casei, a familiei, a mamei, a maternităţii, a ţării natale, a patrimoniului, metabolismului, Sinelui si echilibrului interior. Acest segment va fi astfel afectat până în 8 ianuarie 2023, producând efecte toxice asupra relaţiilor cu părinţii, a unor sarcini în ce priveşte femeile gravide, stres legat de casă, cămin sau bunul mers al unor proiecte legate de achiziţia sau construcţia unui imobil, stare de nelinişte justificată sau nu , framântări interioare a căror cauze trebuie identificate, procese de culpabilitate privind familia, griji, metabolism dereglat sau probleme cu stomacul. Lilith în Rac obstrucţionează în cazul unor Berbeci comunicarea cu Sinele, iar ei pot actiona impulsiv, fără să ţină cont de pârghiile benefice oferite cel puţin de Jupiter în Peşti ce aduce mai multă lumină. Dar spre toamnă, şi cei pentru care soluţiile întârzie să apară, pot regăsi în acelaşi Jupiter în Peşti o cale de vindecare şl împăcare emoţională. Recomandarea mea, cel puţin referitor la casă şi familie, rămâne cea de mai sus. Poate a venit momentul să schimbaţi ceva, dar şi să aveţi grijă la excese şi în ce vă mână ispita să vă aruncaţi.

Marele benefic, Jupiter vă ajută mult in 2022, 01 ianuarie-10 mai si apoi 29 octombrie-20 decembrie, două etape excepţionale pentru vindecare, eliberarea de traume, închiderea unor cicluri grele şi anevoioase,  odihnă, refacere, meditaţie, rugăciune, revelaţii de tot felul, vă ajuta să aprofundaţi lumea mistică şi să o înţelegeţi, favorizează călătoriile iniţiatice, spirituale, curăţă karma şi generează iluminarea. Fiecare se va îndrepta către ce îl ajută să simtă mai puternic, dar fără să vă trageţi sufletul, anul acesta este posibil să treacă şi să nu reuşiţi să fiţi atenţi la semnele primite. Totul trebuie temporizat atent, aşa încât stilul vostru impulsiv, cel puţin în aceste două etape, se temperează.

Marea surpriză promisă în 2022 este ingresul lui Jupiter, marele benefic în Berbec, între 10 mai şi 29 octombrie, timp în care va şi retrograda şi asta nu va fi tot , pentru ca revine şi în 2023 până pe 16 mai. Nu doar că Jupiter in Berbec este o planetă puternică, poate prea puternică, prea expansivă, prea aventuroasă sau cine ştie, chiar inconştientă, dar pentru că este vorba despre Berbec, se poate spune ca vom începe cu toţii un nou ciclu de viaţă, sper mai bine şi mai vindecaţi prin efectele lui Jupiter în Peşti, tranzitul anterior. Nu ştiu cum se numeşte dansul acesta ce începe în 2021 şi se termină în 2023, Peşti-Berbec-Peşti-Berbec, cert este ca ne jucăm, de-a sfârşitul şi de-a începutul, ceva timp, în functie de cum ne vom pricepe ce trebuie lăsat în spate şi ce trebuie urmat de aici înainte.

Întotdeauna intrarea lui Jupiter într-o zodie se asociază cu un tranzit pe prima casă astrologică, iar privind din unghiul acesta Berbecului îi sunt hărăzite anul acesta o serie de realizări în plan personal, după vârsta şi vrere. Cam tot ceea ce vă doriţi ar putea avea un deznodământ fericit, dar o mare iubire, un copil, o căsătorie, o libertate mult visată, o afirmare, un noroc chior la un concurs cu premii mari sau orice conflict sau luptă câştigată în instanţă sau nu, vor face din 2022 un an al realizărilor. Corpul fizic este de asemenea protejat, cu o singură condiţie: Jupiter vă dă chef de viaţă şi dacă petreceţi si chefuiţi prea mult, aţi putea deopotriva bea şi mânca la fel de mult, ceea ce predispune la îngrăşare.

Una peste alta gras şi sănătos, nu este chiar cea mai dramatică situaţie, însă silueta depinde totuşi de sublimarea acestui tip de tranzit către scopuri mai înalte. Expansiunea, călătoriile, nevoia de cunoaştere, inovaţia, curajul, startul unei vieţi chiar şi pornite de la zero, deliciul Berbecului, vă pot face şi fericiţi şi arătoşi.

Get Your Personalised Monthly Horoscope

1 MONTH SUBSCRIPTION
$20.99
3 MONTH SUBSCRIPTION
$50.99
1 YEAR SUBSCRIPTION
$90.99

© Arcturus Star SRL 2022