Cărți

https://astr-id.ro/wp-content/uploads/2018/02/dark_top_divider.png
https://astr-id.ro/wp-content/uploads/2022/02/cabotina-coperta-2021-510x714-1.jpg

La CABOTINA

-Misterul celor nouă numere-

Cristina Demetrescu este, de multa vreme, mai mult decat un nume. Ea se confunda deja cu aceasta minunata arta care este astrologia si, indiferent pe ce carte si-ar pune numele, autoarea ar profita din plin de succesul dobandit in calitate de astrolog. Iata o ecuatie de profit artistic, care reuseste macar sa-si echilibreze termenii, daca nu chiar sa-i inverseze.
“La Cabotina – misterul celor noua numere” este o carte care-si face singura gloria prin imprumut (rambursabil) de la astrolog, prin firul indraznet si delicat al istorisirii, prin zugravirea, demna de un penel flamand, a acelui coltisor uitat de Italie si, nu in ultimul rand, prin redescoperirea povestii.

Cred ca numai in copilarie, cand devoram Povestile nemuritoare, am citit cu atata placere o carte. Replicile amuzante, bunul-simt in construirea actiunii, ironiile fine pe care le sesizezi doar ca “om mare”, situatiile pline de imaginatie si de inocenta, toate fac din La Cabotina una dintre cele mai frumoase povesti pentru copii si oameni mari pe care le-am citit vreodata.

Scrisa intr-un limbaj simplu si modern, povestea este incantator de fluida si isi pastreaza aerul de basm fara sa alunece in “fantasy”, chiar daca veti vedea cum numerele prind viata precum cartile de joc din peripetiile Alicei in Tara Minunilor sau veti trai intepatura unei viespi cu rol de Cupidon… Mai mult, veti afla, in final, prin descoperirea codului secret, cum autoarea a stat, chiar la un pahar, de vorba cu un personaj ce a strabatut veacurile…

Asadar, “La Cabotina” este o carte ce trebuie savurata, nu explicata. Ea se poate citi ca o parabola, ca un joc al inchipuirii, o carte de aventuri, o alegorie si, nu in ultimul rand, ca o aparare lirica a magiei si a practicilor ancestrale.

Astrolog Monica Ganea

https://astr-id.ro/wp-content/uploads/2022/02/ourfortuna-e1617300992703-676x1024-1.jpg

Our Fortuna

Povestea zodiacului pentru copii

Enunțul Ecleziastului spune că “Toate își au vremea lor și fiecare lucru de sub ceruri își are ceasul său”.

Astrologia vorbește în general despre arhetipuri, prezențe mitice, străvechi ale interiorului fiecăruia din noi dar și despre timp, despre sincronizare, despre “timing”, despre “timpul potrivit”. Iată, deci, cum, la timpul potrivit, Cristina Demetrescu a început să-și pună întrebări scriitoricești și a îndrăznit să transforme în pretext literar ustensilele sale magice, zodii și planete, cu care ne-a familiarizat în aparițiile ei inedite.

În “Our Fortuna – povestea zodiacului pentru copii” autoarea reușește să surprindă și să ne împărtășească în filigran profilul individual, nedumeririle, aspirațiile, fricile, năzuințele copiilor în funcție de zodia ce le-a eliberat certificatul de naștere.

Scrise într-un limbaj accesibil și celor mici și dedicate mai ales acestora, cele 12 povestiri îi vor încânta, deopotrivă, și pe copii si pe adulți, oferind mai multe paliere de lectură. Puteți citi pur si simplu povestirile, lăsându-vă purtați în zilele anilor de școală, adulmecând mirosul băncilor proaspăt lustruite și al călimărilor cu cerneală, simțind pe buze gustul cafelei cu lapte si al biscuiților cu care vă aștepta bunica, auzind ca prin vis chicotelile copiilor cu care jucați șotronul, sau puteți corela ceea ce știți deja despre zodii cu abordarea serioasa și novatoare a autoarei. Pentru ca Astrologia este o sursa de informatii care e altceva decât orice altceva, ceva de care ar trebui să ne bucurăm cât mai des, suficient de des încât să reușim să resuscităm ceva ce oamenii au pierdut azi – armonizarea cu ritmurile universale pe care strămoșii noștri, în istorie, o practicau cu mult folos.

Astrolog Monica Ganea

© Arcturus Star SRL 2022

error: Conținut protejat la copiere!